Már próbálják az Abigélt Veszprémben

Haladnak az Abigél című musical próbái a veszprémi színházban. Kocsák Tibor, Somogyi Szilárd és Miklós Tibor művét Tóth Loon rendezésében mutatja be a társulat december 18-án.

Abigél-történelem:

 

Ginát, az elkényeztetett pesti kamaszlányt apja, Vitay tábornok, minden magyarázat nélkül elviszi egy távoli város református nevelőintézetébe. Senkitől nem búcsúzhat el, apjával is csak hetenként egyszer beszélhet telefonon. Az otthoni vidám és könnyed élet helyett rideg, percnyi pontossággal beosztott órarend szerint kell élnie.

 

Szabó Magda ifjúsági regénye 1970-ben jelent meg, és azóta is töretlen a népszerűsége. 1977-ben Zsurzs Éva rendezésében négyrészes játékfilm készült belőle, amelyben olyan nagynevű színészek is szerepeltek mint Ruttkai Éva, Piros Ildikó, Básti Lajos, Garas Dezső és Balázsovits Lajos.

 

A regény, a film valamint az Álarcosbál című Szabó Magda mű musical feldolgozásának sikerén felbuzdulva az írónő Somogyi Szilárdnak adta meg a lehetőséget, hogy megírja az Abigél musical adaptációjának forgatókönyvét. Ezt egészítették ki Kocsák Tibor zenéi és Miklós Tibor dalszövegei, akik korábban már olyan sikeres átdolgozásokat vittek színre zenés formában mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.

 

Abigelveszprem

 

A veszprémi előadásban Vitay Georgina szerepét felváltva Porzsolt Éva és Kusnyér Anna játssza. Vitay tábornokot Szeles József, Kőnig tanár urat Máté P. Gábor, Horn Micit Kéri Kitty, Zsuzsanna testvért Halas Adelaida alakítja. A további szerepekben Nyirkó István, Nagyhegyesi Zoltán, Hajdú Zsuzsa, Bodor Szabina, Jurák Lili, Takaró Kristóf, Zsigmond Lajos, Terescsik Eszter, Dominek Anna, Szűcs Krisztina, Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Perjési Hilda, Szűcs László, Palásthy Bea, Soltis Eleonóra, Balázs Dávid, Kálmán Péter és Tóth Loon látható.

 

A lányokat Rajna Petra, Taba Dorottya, Szöllőskei Nóra, Keil Adelaida Sába, Szén Alexandra, Boros Alexa, Buvári Lilla, Veres Lili, Zab Johanna, Piltman Anna, Kutasi Lili és Dobrovszki Dóra, a fiúkat Pásztor Richárd, Rogácsi Márton, H. Varga Tamás és Németh Lehel játsszák.

 

A Veszprémi Petőfi Színház a művet a jogtulajdonos Pentaton Művész- és Koncertügynökséggel kötött szerződés alapján, és az általuk rendelkezésre bocsátott hivatalos kottaanyag felhasználásával mutatja be.


Eredeti előadás: Budapesti Operettszínház - Ősbemutató: 2008. március 27. - Rendező: Somogyi Szilárd

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása