Az Operettszínház turnézó művészei is a 100 éves Csárdáskirálynőt ünneplik

A Budapesti Operettszínház művészei - mások mellett Szendy Szilvi, Szabó Dávid, Oszvald Marika, Lukács Anita, Vadász Zsolt és Peller Károly - a mai napon is az arab térségben öregbítik a magyar operett hírnevét, ezért távolról üzentek a ma 100 éves Kálmán-operett, A Csárdáskirálynő kapcsán.

Ma 100 éve mutatták be A Csárdáskirálynőt, Kálmán Imre azóta világhírű operettjét! A társulat egy része már tegnap megkezdte az ünneplést: Dohában, a Katara Cultural Village-ben 750 ember tapsolt állva a népszerű Kálmán-slágereknek illetve emellett Huszka- és Lehár-daloknak.

 

doha

Lukács Anita, Szendy Szilvi, Oszvald Marika, Vadász Zsolt, Peller Károly és Szabó Dávid mellett 34 zenész, 8 fős balettkar és Silló István karnagy úr prezentálta az operett-slágereket Dohában.

 

A katari közönség mellett a nigériai, perui, ausztriai és iráni nagykövet fejezte ki elismerését a magyar operett-játszás iránt. Ma az Operettszínházban ünnepelik A Csárdáskirálynő 100. születésnapját. Kálmán Imre lánya, Yvonne Kálmán a katari gála után azonnal repülőre ült, hogy a budapesti gálát is megtisztelje jelenlétével.

 

Üdvözlet Katarból és Ománból:

 

 

 

 

Éppen 100 évvel a bécsi bemutatót követően, november 17-én a Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaesttel ünnepli a darabot, melyen a teátrum jelenlegi művészei mellett fellépnek az egykori legendás előadások szereplői és külföldi vendégek is.

 

 

süti beállítások módosítása