Válás rock and roll a Madáchban - Jön a Bepasiztunk!

Détár Enikő, Ladinek Judit, Koós Réka és Molnár László főszereplésével november 19-én a Madách Színházban mutatják be a Bepasiztunk című zenés darabot.

pasi05

 

A dalszövegeket Galambos Attila fordította, az összekötő szövegeket Topolcsányi Laura írta. A jelmezeket Fink Evelin jegyzi, az előadást Molnár László rendezi. A színésznők a 80-as évek rock dalaiból válogatnak, a számok között burkoltan a saját életükből vett szerelmi bonyodalmakról mesélnek, barátnős beszélgetésekkel készülnek. A darab keretét a Europe Final Countdown című slágere adja, de a produkcióban Tina Turner Proud Mary-je ugyanúgy hallható lesz, mint Sade, Phil Collins, a Queen vagy a Roxette egy-egy felvétele.

 

pasi01

 

A Madách ajánlója a darab elé:

 

Három gyönyörű nő, három szenvedélyes, izzó élet.
Bátran felvállalt őrült érzelmek, baklövések, mulatságosan kínos szituációk – de ez már a múlt. Mára már megtéveszthetetlenek. Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre...


A csalódások korszaka tehát véget ért, a múltat már csak az egykori történetek idézik. Teszik mindezt remek dalokkal, pazar hangokkal, élő zenekarral.


A színen tehát három nő, három díva.
Gyönyörűek, érettek, magabiztosak, mindent tudnak a szerelemről.
Vagy mégsem?
Ki az a férfi ott a nézőtéren? Vagy nem is egy? Talán három?

 

 

A Madách TV összeállítása a próbákról:

 

 

 

Détár Enikő a 7ora7.blog-nak mesélt arról, hogy legújabb bemutatója, a Bepasiztunk egy Válás rock and roll, mely alapvetően egy rockkoncert.
"Prózai, a stand uphoz hasonló betétekkel (melyet mi sit downnak hívunk, mivel ülünk beszéd közben). Bár saját néven jelenünk meg Koós Rékával és Ladinek Judittal, az előadott történetek nem a mi életünkből születtek. Az élőzenekar által eljátszott rockdalok között szomorúak és nagyon lendületesek egyaránt találhatók. Az első jelek mindenesetre nagyon biztatóak, hiszen a Színházak Éjszakáján a Madách egyik programja az volt, hogy a dalokból adtunk egy kis ízelítőt, és amit láttak-hallottak, az elnyerte a közönség tetszését."

 

A színésznő azt is hozzátette, hogy úgy véli, a színház feladata az, hogy elgondolkodtasson, energiákat adjon, beszédtémát biztosítson, és úgy általában: hasson a nézőire.
"Ez pedig elérhető úgy is, hogy könnyeket fakaszt a szemükből, ám úgy is, hogy mosolyt csal az arcokra. Mindez pedig egyáltalán nem jelenti azt, hogy az előadásnak el kell bulvárosodni vagy közönségesedni" - tette hozzá.

 

 

Forrás: Madách Színház, 7ora7.blog

 

süti beállítások módosítása