Változatos programokkal zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház

Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjének bemutatójával, valamint Thuróczy Katalin Pastorale című vígjátékának kőszínházi premierjével zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház - közölte Gyüdi Sándor főigazgató kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

Az év utolsó hónapjában 45 előadással, ünnep előtti könnyed műsorral várja a közönséget a teátrum - mondta a direktor a műsort bemutató sajtótájékoztatón.


December 11-től láthatja a közönség Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjét a Nagyszínházban. Sándor János rendező elmondta, hogy hagyományos operettre számíthatnak a nézők. A Jászai-díjas művész úgy vélte, hogy amióta az abszurditás az utóbbi években bevonult az életünkbe, igény van a színházakban a klasszikus előadásokra, melyek bemutatják, létezik még a szeretet és a szerelem is a világunkban.


Lehár Ferenc műve több mint operett, a világ minden színpadán népoperaként szerepel, Szegeden parádés szereposztással láthatja a közönség: Sir Basilt Király Levente, Fleury-t Fekete Gizi alakítja majd - közölte a rendező.

 

szegedi nemzeti


Nyáron a szegedi városháza udvarán nagy sikerrel mutatták be Thuróczy Katalin Pastorale című vígjátékát, amely a szerző műfaji meghatározása szerint egy "nyári könnyed játék, melynek az év világon semmi tanulsága nincsen". Háromszor ment telt házzal, majd több helyen is vendégszerepeltek vele a szegedi színművészek. Az Esterházy-kastélyba érkező Mária Terézia és udvartartásának történetét december 17-től játsszák a Kisszínházban.


A két ünnep között dixie-gálát is rendeznek Szegeden. A produkció házigazdája a Storyville Jazz Band lesz, amely a női tagokból álló Mrs. Columbót látja az esten vendégül. A két együttes koncertjét a műfaj hagyományainak megfelelően közös örömzenélés zárja.


December 9-én a Háromszék Táncegyüttes vendégszerepel Szegeden Az én mesém című produkciójával. December 21-én a Játékszín hozza el a Tisza-parti városba Ken Ludwig Primadonnák című bohózatát. Másnap a Közép-Európa Táncszínház A Diótörő és az Egérkirály című mese-táncjátékát láthatja a közönség.


Karácsony napján Mary Orr a színházi világban játszódó, Mindent Éváról című darabját, december 29-én pedig a Hair című musicalt mutatja be az Orlai Produkció. December 30-án a L'art pour l'art társulat A pofon egyszerű. című vendégjátéka szerepel a műsoron. Az év utolsó napján pedig színházi gálaest segít megalapozni a szilveszteri hangulatot.

 

Forás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása