Bevezetés a színháztudományba - Andreas Kotte vendégelőadása az ELTE-n

Andreas Kotte, a Berni Egyetem Színháztudományi Intézetének professzora a „Bevezetés a színháztudományba” című könyvének magyar nyelvű megjelenése alkalmából november 26-án Budapestre látogat.

Az ELTE BTK Irodalom- és Kultúratudományi Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Színház- és Filmtudományi Állandó Bizottsága vendégeként angol nyelvű előadást tart az ELTE-n.
 
FotoAndreasKotte
 

Andreas Kotte 1992 óta vezeti a Berni Egyetem Színháztudományi Intézetét, 2000 és 2008 között a német Színháztudományi Társaság elnöke. 1994-től 2005-ig Svájc színháztörténetét a kezdetektől napjainkig feldolgozó nagyszabású projekt vezetője (vö. Theaterlexikon der Schweiz). További kutatási területei közé tartoznak az európai színháztörténet, a rendszerező színháztudomány, valamint az ikonográfia és a színház kapcsolata. 2005-től az európai kis országok színházi rendszerével foglalkozó „STEP – Project on European Theatre Systems“ című kutatás társvezetője (Prof. Dr. Hans van Maanennel közösen).

 

A német egyetemi oktatásban használt tankönyveket kiadó UTB sorozatában 2005-ben jelent meg az immár magyarul is elérhetővé vált "Bevezetés a színháztudományba", majd 2013-ban a "Színháztörténet" című munkája.
További információk Kotte professzor honlapján találhatók.
 
bevezetes

Milyen program vár november 26-án?:

 

Előadás
Writing Theatre History – The Mainstream Approach And Alternatives
Időpont: 14:00 | nyelv: angol
Helyszín: ELTE BTK, Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet, 1088 Budapest, Múzeum körút 4/A., 330-as terem

 

Könyvbemutató
A „Bevezetés a színháztudományba” című kötetet bemutatja Kricsfalusi Beatrix színháztörténész, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetének adjunktusa

Időpont: 17:00 | nyelv: magyar
Helyszín: Balassi Könyvesbolt, 1137 Budapest, Katona József u. 9-11.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1667708593472971/

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel látnak!

 

süti beállítások módosítása