A brémai muzsikusok - Marosvásárhelyen rendezett Vidovszky György

Marosvásárhelyen az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban mutatták be A brémai muzsikusokat Gimesi Dóra és Veres András adaptációjában.

 

Ajánló a darab elé:

 

A négy kiszolgáltatott állat kálváriája és véletlen bolyongásuk a látszólagos cél – Bréma – felé, kisimítja a közöttük feszülő ősi ellentéteket. Szinte észrevétlenül fognak össze, és győzik le a gonoszt, erejük az összhangban, az együttműködésben rejlik

Miközben jól szórakozunk csökönyös veszekedéseiken, ártatlan hazugságaikon, és érthető versengésükön, lassan összeáll a zene, a hangzás. Számukra már élhetetlen az élet, főleg a rablók miatt, de megvalósítják álmukat az utazással és a közös zenéléssel. Irány Bréma!

 

 bremai 11

 

Vidovszky György rendező az előadásról:

 

"Az utóbbi időben azért van egy jó pár olyan író, aki arra tette fel az életét, hogy gyerekeknek írjon adaptációkat vagy saját, önálló műveket. Gimesi Dóri ilyen. Ő írta ezt az adaptációt Veres Andrással közösen néhány éve a Budapest Bábszínháznak. Ismertem ezt a szöveget és nagyon tetszett. A dialógusok, a karakterek felépítése számomra sokkal drámaibb és emberibb volt, mint azok az adaptációk, amelyeket innen-onnan ismertem. Másrészt - bár ez az előadásban csak áttételesen jelenik meg - négy menekülő állatról van szó, akik otthont keresnek maguknak" - mondta Vidovszky György a Kultúrpresszónak.

 

Képekben az előadásról:

 

bremai 01

1.

 

bremai 02

2.

 

bremai 03

3.

 

bremai 05

4.

 

bremai 06

5.

 

bremai 07

6.

 

bremai 08

7.

 

bremai 10

8.

 

bremai 12

9.

 

bremai 13

10.

 

bremai 14

11.

 

bremai 15

12.

 

bremai 16

13.

 

Gimesi Dóra – Veres András
A BRÉMAI MUZSIKUSOK

 

Szamár: Gönczy Katalin
Kutya: Szőlősi-Pénzes Szilárd
Kakas: Puskás Győző
Macska: Gáll Ágnes
Jácint, rabló: Bonczidai Dezső
Frigyes, rabló: Szabó Dániel

 

Zeneszerző: Monori András
Tervező: Mátravölgyi Ákos
Rendező: Vidovszky György

 

 

 

 

süti beállítások módosítása