A vízzel szemben - Spolarics Andrea monodrámája újra a Sanyi és Arankában

Másfél év szünet után december 9-én újra látható A vízzel szemben című monodráma Spolarics Andrea előadásában a Sanyi és Aranka Színházban.

 

Ajánló a darab elé:


Katalin egy 50-es éveiben járó, jelentős vállalati pozíciót betöltő nő, aki éppen szokásos évértékelő beszédét tartja a cég születésnapján, amikor egyszer csak valami megtörik benne és rosszul lesz. Ekkor elindul az emlékek lavinája: miután egy életet töltött azzal, hogy megpróbált egyszerre kiemelkedően megfelelni a munkájában és otthon – anyaként, illetve feleségként is, végül rádöbben, hogy menthetetlenül egyedül maradt.

 

avizzelszemben

 

A vízzel szemben című monodráma egy olyan női sorsról szól, amely itt a XXI. század kezdetén elveszni látszik a társadalom által rákényszerített szerepvállalások súlya alatt. A három havi műhelymunkával készült független szerzői darabot 2013-ban a Bárka Színház által megrendezett Nemzetközi Monodráma Fesztivál keretében mutatták be, majd 1 éven át havi rendszerességgel játszották ott.

Az előadás most egy év kihagyás után a Sanyi és Aranka Színházban talál új otthonra. Az új helyszínre adaptált monodrámával elsőként 2015. december 9-én találkozhat a közönség. Katalin szerepében továbbra is Spolarics Andrea látható, aki jelenleg a Budaörsi Latinovits Színház társulatának tagja.

 

“…termékmenedzser ő, számok, függvények között él. Mondjuk most a pendrive-ja sincs meg. Hadarja, mint aki életében ezt magolta volna, mosolyog. Látni azonban, minden mimika mögött ott a fájdalom. Hogy az a mosoly csak az igazgatónak szól, véletlenül se legyen gond a borok eladási indexével. Valamikor ekkor szakad meg a szöveg, mond egy szót, és eszébe jut: nekem is van életem.“ (7óra7)

 

avizzelszemben spolarics

 

A vízzel szemben 


Játssza: Spolarics Andrea


Készítették: Barta Árpád, Csató Zsófia és Spolarics Andrea, Tímár Rita közreműködésével

 

2015. 12. 09. – Sanyi és Aranka Színház

 

süti beállítások módosítása