Józsefet alakítja Solti Ádám a Madách Színházban

Decemberben a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musical címszerepében Solti Ádám mutatkozik be.

Solti Ádám első jelentős szerepét A nyomorultak című musicalben kapta a Madách Színházban. Augusztusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon hatalmas sikerrel debütált Mariusként. A kritikák és a nézők is kiemelték az első nagyszínpadi darabjában fellépő Solti Ádámot.

 

A közös munka során Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója úgy vélte, a színész-énekes a József és a színes szélesvásznú álomkabát címszerepére is tökéletes választás lenne, és és hamarosan fel is kérte a szerepre.

 

SoltiAdam

 

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatából is ismert Solti Ádám a forgatások mellett hetek óta ének- és táncpróbákra jár, bemutatkozására a népszerű Webber-darabban decemberben kerül sor.

 

Andrew Lloyd Webber műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul. A zeneszerző és sok éven át vele együtt dolgozó alkotó társa, Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára.

 

jospeh01

 

Felnőttpukkasztó, szertelen művet alkottak belőle, amely 1967-ben oratórikus formában került színre. Már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. "Felnőtt" színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber végül is fittyet hányva a színpad törvényeinek, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában meséli el a kiválasztott fiú történetét, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata.

 

A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák.

 

süti beállítások módosítása