Ernelláék Farkaséknál - Hajdu Szabolcs rendezése a Maladype bázisán

December 8-án és 9-én utoljára látható az évben Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című előadása a Maladype Színház Bázisán.

 

Az előadás ismertetője:


Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyják az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiukkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között élnek, szemben Ernelláékkal, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében...

 

Ernella4

 

Hajdu Szabolcs az előadásról:


"Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról. A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk. Nem vagyunk különlegesek, a problémáink hasonlóak. A mindennapi, megoldandó, de mégis üvöltően fontos dolgok itt vannak körülöttünk, csak meg kell ragadni őket, és elmesélni valahogy. Filmen vagy levélben, buszmegállóban vagy telefonon, mindegy. Most színházban. Hagyjuk a formaságokat, csak beszéljünk, mondjuk el, amíg tudjuk, amíg lehet. Adjunk hírt egymásnak, egymásról."

 

Ernella5

 

Részlet Soós András kritikájából:


"Hajdu Szabolcs rendező nem kevesebbet tesz, mint a mai magyar társadalmat érintő problémákról hitelesen beszél, ami persze, még nem egyedülálló teljesítmény. De nem csak éles szemmel azonosítja be ezeket a problémákat (kihűlő házasságok, türelmetlen szülők, irigység, passzív agresszió, elvándorlás, satöbbi.), hanem valamiféle működőképesnek tűnő túlélési alternatívát is mutat, egy olyan markáns életszemlélettel átitatva, ami talán segít kiszabadulni abból a Tarr Béla-filmből, amelyben úgy hisszük, élünk. S ez már éppen elég ahhoz, hogy az Ernelláék Farkaséknál című előadást kiemelkedőnek nevezzük."

Ernella3

 


Ernelláék Farkaséknál
Rendező, író: Hajdu Szabolcs

 

Laura - Szilágyi Ágota
Ernella - Tankó Erika
Eszter - Török-Illyés Orsolya
Farkas - Hajdu Szabolcs
Brúnó - Gelányi Imre
Albert - Szabó Domokos

 

Díszlettervező: Moroncsik Emese
Jelmeztervező: Szabó Márton István
Koreográfus: Soós Attila
Rendezőasszisztens: Muhi Zsófia

 

Az előadás időtartama: 90 perc


Támogatók: Maladype Színház, Hálózat a Színházért Alapítvány

 

 

süti beállítások módosítása