Saját színházában tért vissza a színpadra Gáti Oszkár

Gáti Oszkár 8 év után újra színpadon: vasárnap este a torokgyulladással küzdő Mácsai Pál helyett ugrott be az Azt meséld el, Pista! című Örkény-dokumentumdrámába - számolt be a Kisalföld.

 

Telt ház várta vasárnap este Mácsai Pál Örkény-estjét a győri Menház Színpadon, ám a művész torokgyulladást jelentve lemondta a fellépést. "Szerda reggel kaptam egy SMS-t, amiben Pali egy esetleges lemondást lebegtetett meg" – mesélte Gáti Oszkár a kisalfold.hu-nak.

 

 Gati

Fotó: kimg.hu

 

Szombat reggel Mácsai végleg lemondta a győri vendégjátékot, a lehetőséget felajánlva, hogy Gáti Oszkár vegye át a szerepet, aki nem szerette volna lemondani a produkciót.

 

Gáti a nézőknek elmondta, hogy számára nagyon fontos lenne, ha Örkény kiváló írását meghallgatnák tőle, de természetesen azt is el tudja fogadni, ha valaki Mácsai Pál miatt vette meg a jegyét.

  

 

Néhány percet hagyott a távozásra, de senki nem mozdult a nézőtéren. Nyolcvan ember volt részese a pillanatnak, mikor saját színházában színészként visszatért Gáti Oszkár. A felolvasás sikerrel zárult, de folytatása nem lesz.


"Ez egyszeri alkalom volt. Nem arról szólt, hogy én szerepeljek, hanem arról, hogy Örkény eljusson a nézőkhöz. Mácsai Pált visszavárjuk, ez az ő produkciója. Annak örültem, hogy senki nem távozott. Örkény miatt. Nyolc kihagyott színházi év után kellett két órát beszélnem, ami komoly meló. Miközben olvastam a szöveget, zajlott a belső monológom"  – mondta a beugrás másnapján a Jászai-díjas színész. 

 

Forrás: kisalfold.hu

 

süti beállítások módosítása