A gyermekkort idézi a veszprémi színház év végi zenés bemutatója

 

A gyermekéveket idéző zenés előadással és a cirkusz világát a színház eszközeivel bemutató produkcióval várják a nézőket az év végén és a jövő év elején a Veszprémi Petőfi Színházban - közölte a teátrum igazgatója a városban tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

   veszpremi szinhaz

 

Oberfrank Pál elmondta, hogy december 29-én mutatják be a Múlnak a gyermekévek című zenés darabot, január 12-én pedig a budapesti Recirquel Társulat adja elő a Cirkusz az éjszakában című produkcióját. 
    

Az igazgató kifejtette: a Múlnak a gyermekévek című előadásban a Petőfi Színház művészei mellett gyermekszereplők is feltűnnek majd. Olyan ismert slágerek csendülnek fel a darabban, mint az Édes kisfiam vagy a Jaj de jó a habos sütemény és az előadás végére minden néző gondolatban "összerakhatja a maga gyermekkori történetét". Az előadás a tervek szerint egész éven át műsoron marad - fűzte hozzá.
    

Oberfrank Pál elmondta azt is, hogy január 12-én a budapesti Recirquel Társulat Cirkusz az éjszakában című vendégjátéka a színház eszközeivel igyekszik művészetté emelni és egyúttal a nézőkhöz közelebb hozni a cirkusz világát a zene a tánc a mozgás és az ének segítségével.
    

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy január 4-én Szénási Mihály festőművész kiállítása nyílik a teátrumban, aki a színházban jelenleg is játszott Tokaji aszú című vígjátékban 1940-ben Krajcár Jani szerepét alakította. 
    

Hozzátette: a kiállítás-megnyitót követően a látogatók részesei lehetnek egy múltidéző beszélgetésnek a művésszel és az 1940-ben bemutatott előadás egy másik szereplőjével, Fábián Pállal, aki gyermekszereplőként lépett színpadra több mint 70 évvel ezelőtt. 

 

süti beállítások módosítása