Eszenyi Enikő a prágai Operában rendez

 

A Vígszínház igazgatónője a cseh fővárosban állítja színpadra Rossini egyik legismertebb és legnépszerűbb operáját, a Hamupipőkét.

A közismert mesén alapuló zeneművet 1817-ben mutatták be, és egy időben még Rossini másik operáját, a Sevillai borbélyt is túlszárnyalta sikerben és ismertségben. Ám a darab szereposztási nehézségei miatt, a megfelelő képzettségű kolartúrmezzo énekes hiánya miatt egy időben kikopott az operaházak repertoárjából.

 

eniko

 

A prágai Nemzeti Színház operájában nemzetközi szereposztásában a világhírű mezzoszoprán, Léna Belkin énekli a címszerepet, partnerei pedig a kiváló görög tenor Vassilis Kavayas, a cseh Jiří Brückler, Marie Fajtová és Stanislava Jirků.

 

Az Operában látványos produkció készül, amelynek díszlettervezője Kentaur, a jelmezeket pedig Bianca Imelda Jeremiás tervezi. A produkció koreográfusa Juronics Tamás, a light designer Csontos Balázs.

 

Eszenyi Enikőnek ez már a negyedik rendezése a Cseh Nemzeti Színházban, ahol korábban a Tévedések vígjátékát, a Sok hűhő semmiért és a Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare vígjátékokat állította színpadra. De az igazgatónő színésznőként sem ismeretlen a cseh közönség számára, hiszen ő játszotta Robert Wilson rendezésének, a múlt évben bemutatott 1914-nek az egyik főszerepét.

 

A Hamupipőke bemutatója január 21-én és 22-én lesz Prágában.

 

süti beállítások módosítása