Meglepetések, régi kedvencek és jubileum is vár télen az Operettben

Az Operettszínház már javában készül a hideg télre és az új évre. Az Ikercsillagok évadában a teátrum legnagyobb musical- és operettsikerei kerülnek újra színpadra. Jubileummal, különleges bérlettel és születésnapi gálaműsorral is várják a nézőket az új év első hónapjaiban.

Az Operettszínház ajánlója:

 

Az Operettszínházban idén egy kis karácsonyi meglepetéssel is készülnek. Az ünnepi akció keretében, december 16-tól, a színészek által dedikált válogatás CD-t adnak ajándékba a szervezési irodában azon kedves vásárlóknak, akik a Mozart!, az Isten pénze, a Csínom Palkó vagy az Én és a kisöcsém című előadások valamelyikére minimum két jegyet váltanak.

 

optel08

 

A Virágot Algernonnak musical november végétől a Raktárszínház intim terében hozza közel hozzánk az emberi kapcsolatok mélyén rejlő szeretetet, és az emberi társainkért érzett felelősség fontosságát.

 

Decemberben, majd' félévszázadnyi szünet után Jacobi Viktor fergeteges operettje, a Sybill került újra az Operettszínház színpadára, Szabó Máté rendezésében. A váratlan, kiszámíthatatlan és kínzó szerelemről szóló történetet, miképpen a mi életünkben is, a teljes felfordulás és zűrzavar kíséri. Nem csak a hófútta orosz tél aktuális azonban karácsonykor.

 

December közepén visszatér Charles Dickens Karácsonyi Ének című klasszikusából készült musical az Isten pénze, mely január közepéig összesen tizennyolc alkalommal lesz látható. Ebenezer Scrooge legendás története, Tolcsvay László zenéjével, Somogyi Szilárd rendezésében idén is a tél slágerdarabja lesz.

 

optel06

 

A karácsonyi ajándéknak is tökéletes produkciók méltón köszöntik az ünnepi időszakot és egyben az új évet is, melynek elején rögtön a nyárra emlékezünk majd. Érkeznek ugyanis a paradicsom-feldolgozó építőtábor lakói és velük együtt a Neoton slágerei, vagyis a Szép nyári nap. Szulák Andrea, Csonka András, Oszvald Marika, Faragó András, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Muri Enikő, Kocsis Dénes és természetesen Csepregi Éva is éneklik majd, hogy Holnap hajnalig, vagy Kétszázhúsz felett. De csak január 9-ig, akkor ugyanis átveszi az uralmat a színpadon Mozart.

 

Lévay Szilveszter és Michael Kunze sikerdarabja a 250., jubileumi előadásához érkezik. A legendás darab Bécs, Hamburg, Tokió és Oszaka után 2003-ban érkezett Budapestre Kero rendezésében. Nagyformátumú látvány, valóságos és természetfölötti elemek, izgalmas musicalzene, a színház sztárjai és ifjú tehetségei mind egy színpadon. A jubileumot Kocsis Dénessel, Mészáros Árpád Zsolttal, Veréb Tamással, Szabó P. Szilveszterrel, Feke Pállal, Vágó Zsuzsival, Simon Pannával, Gubik Petrával, Vágó Bernadettel, Földes Tamással, Szomor Györggyel, Polyák Lillával, Janza Katával, Bálint Ádámmal, Kerényi Miklós Mátéval, Kállay Borival és Szulák Andreával ünnepelhetik majd.  

 

optel04

 

Januárban azonban nem csak Mozart, de a klezmer dallamai is újra felcsendülnek, köszönhetően Jávori Ferenc Fegyának és a Budapest Klezmer Bandnek. Újra színpadon a Menyasszonytánc, mely január 24-én és 25-én, az Ikercsillagok évadában utoljára lesz látható.

 

Ha február, akkor farsang. Álruhában, szerepcserékkel és jól ismert dallamokkal tér vissza az Én és a kisöcsém a karneváli időszakban, hogy egy velencei társasutazásra invitálja a nézőket február 21-én. Az utazások azonban ezzel még nem érnek véget. Monte Carlo felé veszi az irányt ismét a La Paz luxushajó, fedélzetén az Amerikai komédia sztárjaival, akik már több mint ötven alkalommal labdáztak egymás szívével, szving és jazz zenei aláfestéssel, az Átrium Film-Színházban.

 

A szeptemberi felújítással ismét nagy sikert aratott Denevér című operett a Tel-Aviv-i operában vendégeskedik majd a hó közepén. Az operett csapat távollétében azonban a musicalesek sem unatkoznak majd. A Rómeó és Júlia és a Fame című musicalsikerek továbbra is a Nagymező utcában várják a közönséget.

optel03

 

A sok utazás mellé egy kis hazatérés: újra itthon A Szépség és a szörnyeteg. A teátrum sztárprodukciója, a németországi vendégjáték-széria után végre újra itthon látható. Február 11-től érkeznek a táncoló evőeszközök és Walt Disney legendás története a lélekben rejlő szépségről.

 

Végül pedig egy meglepetés, ami ugyan már a tavaszt jelzi, de már most érdemes felkészülni rá, ahogy azt egy születésnapra illik. Kerényi Miklós Máté ugyanis 2016. március 14-én tölti be 33. életévét, melyet fergeteges bulival ünnepel meg, melyből a közönség sem maradhat ki. Legkedvesebb kollégáival, barátaival és sok meglepetéssel készül egész estés gálaműsorára, melyre jegyek már most válthatók.

 

Az ünnepekre gondolva meglepetés-bérlettel, az új Operett Barátok bérlettel kedveskednek, mely négy előadásra, köztük a Chicagói hercegnőre is érvényes. A már említett sikerek mellett pedig az Abigél, az Ördögölő Józsiás, Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, Lili bárónő, Jövőre, Veled, Itt!, a Mágnás Miska és a Csínom Palkó című előadások is szeretettel várják közönséget a télen.

 

optel02

 

Nem beszélve A Csárdáskirálynőről, melynek jubileumi éve, születésének 100. évfordulója kapcsán, egészen évad végéig ünnepel, nem csak a színpadon, de a színház minden sarkában. 

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása