Melyik színház a legnépszerűbb a Google keresési toplistáján?

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. Az is kiderül, hogy melyik koncert és színház volt a legérdekesebb a keresések tükrében. Idén, immár második alkalommal a Madách végzett az élen.

 

A legkeresettebb színházi előadás is a Madách Színházé. A Mamma Mia! után érdeklődtek 2015-ben a legtöbben Magyarországon.

A legtöbbször keresett kifejezések mellett a Google összetett statisztikai módszerrel az év új kedvenceit, érdekességeit és feltörekvő sztárjait is azonosítja. A legfelkapottabb előadások között a harmadik helyen szerepel a Mary Poppins, az ötödiken pedig az Agyeldobás című előadás. 

 

 

A netes keresések között feltűnik többek között Vágó István, a Charlie Hebdo és Szíria de az is hogy vajon ki lehet az igazi lelkitárs és az is hogy a legtöbb netező fogyni akar. Eközben a világ legfelkapottabb kereséseinek idei toplistáját Lamar Odom amerikai kosárlabdázó, a Charlie Hebdo és az Agar.io nevű játék vezette.

 

madachgoogle2

A Madách nézőtere

 

A Google a keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezés összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett a Google egy összetett statisztikai módszerrel az év új kedvenceit érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja.

 

Ehhez az év "felkapott" kereséseit szűrik ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

 

Az internet eltejedésével együtt alapvetően változott meg az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy ma már havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben. Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosab 15 olyan van, melyre korábban még soha senki nem keresett.

 

Idén itthon Az Éden Hotel, a Való Világ 7, egy szókirakó játék, az Ötöslottó, a Szürke ötven árnyalata és az Eurovíziós Dalfesztivál vitték el a prímet.

 

A színházak közül a Madách Színház végzett az élen.

 

madachgoogle1

 

Íme, a színházak 10-es listája:

 

1 Madách Színház
2 Nemzeti Színház
3 Centrál Színház
4 Operett Színház
5 Thália Színház
6 József Attila Színház
7 Pesti Magyar Színház
8 Erkel Színház
9 Belvárosi Színház
10 Katona József Színház

 

Forrás: Google sajtóiroda

 

süti beállítások módosítása