Nagyszülőknek és unokáknak ingyen énekel a Met baritonja

Idén is megrendezik az Idősek Tanácsa pártfogásával a Karácsony! című jótékonysági koncertet hétfőn a Budapest Kongresszusi Központban, a redezvényre az idősebb korosztály tagjai díjmentes belépőjegyet igényelhetnek és unokáikat is magukkal vihetik.

    

A koncerten a népszerű opera, operett és örökzöld melódiák mellett a legismertebb karácsonyi dallamok is felcsendülnek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. 


Edward Parks

    

A jótékonysági esten fellép Edward Parks, a New York-i Metropolitan Opera baritonja; Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház művésze és Lázin Beatrix, a Győri Nemzeti Színház primadonnája. A rendezvényen közreműködik a Marczibányi téri Kodály Iskola gyermekkara Őri Csilla vezetésével. A MÁV Szimfonikus Zenekart Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester dirigálja. 
    

A koncert ötletadója Iván László orvosprofesszor, védnöke Németh Lászlóné pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, valamint Novák Katalin családügyi államtitkár. Az eseményt azzal a céllal kezdeményezték, hogy gazdagabbá tegyék a karácsonyi ünnepeket és erősítsék a generációk közti összetírtozást. 
    

Az érintett korosztályhoz tartozók az ismert budapesti nyugdíjas szervezeteknél díjmentes belépőjegyeket igényelhetnek.

 

süti beállítások módosítása