Cecilia Bartoli a West Side Storyval lép fel Salzburgban

A West Side Story című musical Mariájaként áll színpadra jövőre Salzburgban Cecilia Bartoli világhírű mezzoszoprán, a művet a Simón Bolivar Szimfonikus Zenekar adja elő Gustavo Dudamel vezényletével.

"Imádom az energiát, a ritmust, a vibrálást, a latinos temperamentumot, ami a darabból árad" - mondta egy vasárnap közzétett interjúban az olasz énekesnő, aki a május 13. és 15. közötti Salzburgi Pünkösdi Játékokon, majd hat alkalommal a patinás nyári fesztiválon is szerepel Leonard Bernstein és Stephen Sondheim híres művében, amelyből 1961-ben azóta már klasszikussá vált filmfeldolgozás is készült.

 

cecili


Bartoli arról is beszélt, hogy szerinte a Bolivar-együttesnél és Gustavo Dudamelnél senki sem tudná gazdagabb ritmusban visszaadni a musical zenéjét. 

 

Azt is mondta, lelkesedik azért, hogy Maria szerepét énekelheti. "Annyi sok királynő, istennő, antik hősnő és hercegnő után különösen örülök, hogy egy átlagos lányt játszhatok" - fogalmazott az énekesnő, a pünkösdi fesztivál művészeti igazgatója. Mesélt arról, hogy annyit hallgatta a Maria, az America vagy épp a Tonight című betétdalokat, hogy már sokkal közelebb állónak érzi őket magához, mint sok mást.


Az operacsillag szerint a West Side Story műfajilag rendkívül sokszínű, és helye van Salzburgban. "A legfontosabb azonban, hogy le kell nyűgözni a közönséget, mintha csak először látnák a darabot" - mondta.


Tony szerepét Norman Reinhardt, Anitáét Karen Olivo, Bernardóét George Akram, Riffét pedig Cody Green énekli majd.

 

süti beállítások módosítása