Látszatélet - Új bemutatóval is vár jövőre a Proton Színház

Exkluzív utazásban és különleges helyszínekben gazdag évet zárt a Proton Színház.

2015-ben felújította A jég című nagysikerű előadást, amely visszatért bemutatójának helyszínére, a Trafóba, míg az Élesztőház kertjében talált otthonra a Frankenstein-terv, amely novemberben az athéni Transitions Central Europe fesztiválon is vendégszerepelt.

 

Szegyen rozsak web

 

 

A Szégyen Budapesten, Lille-ben és Frankfurtban volt látható, a Demencia pedig Hamburgban, Szingapúrban és a Vígszínházban. A Rába Roland rendezte Utolsó tavasszal a Pécsi Nemzeti Színházban tett látogatást, jövő év elején a tatabányai Jászai Mari Színház meghívásának tesz majd eleget. 

 

A fenti előadások közül több is jubilált: A jég 110., a Frankenstein-terv 120., a Szégyen pedig 60. alkalommal került színpadra. Emellett májusban bemutatták a Bánki Gergely rendezésében készült 1 link című monodrámát, októberben a CAFe Budapesttel és az Óbudai Danubia Zenekarral koprodukcióban létrehozott, Mundruczó Kornél rendezte Schubert Winterreise dalciklusára épülő installációt a BMC-ben, novemberben pedig Franz Kafka elbeszéléséből készült A fegyencgyarmaton című projektet a marseille-i MuCEM múzeumban.

 

Az új évben az összes repertoáron lévő előadás műsoron tartása mellett Mundruczó Kornél ismét közös munkára készül a Proton Színház csapatával. A Látszatélet című darab – melyet Douglas Sirk filmje és egy 2005-ös magyarországi bűnügy inspirált – világpremierje 2016 tavaszán a Bécsi Ünnepi Hetek keretén belül lesz, de a magyar nézők már ezt megelőzően láthatják a Trafóban.

 

A közvetlen folytatás is itt lesz: 2016. január 17-én és 18-án Vajdai Vilmos főszereplésével ismét műsorra tűzik az 1 linket. 

 

süti beállítások módosítása