Megtartották az Abigél premierjét - Kiállítás kíséri a darabot

December 18-án megtartották az Abigél című musical bemutatóját a veszprémi színházban. Kocsák Tibor, Somogyi Szilárd és Miklós Tibor művét Tóth Loon állította színpadra, a koreográfiát Rovó Tamás tanította be.

A Veszprémi Petőfi Színház idei évadának harmadik nagyszínpadi bemutatóját tartották múlt pénteken este a nagyszínpadon. A Szabó Magda regényéből írt musical premierjének végén szűnni nem akaró vastapssal hálálták meg a nézők az előadást.

 

abigel2055

 

A bemutató előtt a színház előcsarnokában iskolatörténeti kiállítást nyitott meg Gaál Richárd, a veszprémi Padányi Katolikus Iskola tanára, iskolatörténésze. A kiállítás január 4-ig tekinthető meg az aulában, amelyhez a Padányi Katolikus Iskola és a Szilágyi Keresztény Általános Iskola szolgáltatott archív gyűjteményt.

 

abigel2088

 

A premier után Oberfrank Pál igazgató, Tóth Loon rendező, Kocsák Tibor zeneszerző, Somogyi Szilárd szövegkönyv-író és Rovó Tamás koreográfus köszöntötték a stábot a sikeres bemutató alkalmából.

 

abigel1668

 

Szabó Magda ifjúsági regénye 1970-ben jelent meg, és azóta is töretlen a népszerűsége. 1977-ben Zsurzs Éva rendezésében négyrészes játékfilm készült belőle, amelyben olyan nagynevű színészek is szerepeltek mint Ruttkai Éva, Piros Ildikó, Básti Lajos, Garas Dezső és Balázsovits Lajos. A regény, a film valamint az Álarcosbál című Szabó Magda mű musical feldolgozásának sikerén felbuzdulva az írónő Somogyi Szilárdnak adta meg a lehetőséget, hogy megírja az Abigél musical adaptációjának forgatókönyvét. Ezt egészítették ki Kocsák Tibor zenéi és Miklós Tibor dalszövegei.

 

abigel2177

 

A Veszprémi Petőfi Színház a művet a jogtulajdonos Pentaton Művész- és Koncertügynökséggel kötött szerződés alapján, és az általuk rendelkezésre bocsátott hivatalos kottaanyag felhasználásával mutatja be.


Eredeti előadás: Budapesti Operettszínház - Ősbemutató: 2008. március 27. - Rendező: Somogyi Szilárd

 

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása