Glenn Close Webber-darabban debütál a West Enden

Az Alkony sugárút című Andrew Lloyd Webber-darabban debütál a londoni West Enden Glenn Close, az amerikai színésznő 43 előadás erejéig lesz látható 2016 április 1. és május 7. között a London Coliseum színházban.

   Glenn Close

 

A híres musical Billy Wilder filmklasszikusán alapul, a szöveget és a dalszövegeket Don Black és Christopher Hampton írta, a zene Andrew Lloyd Webber műve.
    

"Nagyon örülök, hogy a londoni közönségnek végre alkalma nyílik látni Glennt Norma Desmond szerepében, amellyel oly nagy sikert aratott már az Egyesült Államokban" - fogalmazott Andrew Lloyd Webber.
    

A darabot Lonny Price rendezi - írta a LondonTheatreDirec.com színházi portál szerdán.
    

Glenn Close 2002-ben már szerepelt Londonban, de nem a West Enden. Akkor a brit főváros nemzeti színházában volt látható A vágy villamosában. A színésznő legutóbb is épp ezt a darabot, s benne Blanche szerepét játszotta, New Yorkban, óriási sikerrel.
   

 Az Alkony sugárút 1993-ban ünnepelte világpremierjét Londonban, az Adelphi színházban. Glenn Close a New York-i változatban nyújtott darabbéli alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Tony-díjat.

 

süti beállítások módosítása