Szerelmi bájital és Liliomfi a szegedi teátrum januári műsorán

A Szerelmi bájital című vígoperát és a Liliomfit mutatja be januárban a Szegedi Nemzeti Színház.

    

A teátrum műsorát bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Gregor József személyéhez köthetően világszínvonalú hagyományai vannak a vígoperajátszásnak Szegeden. Galgóczy Judit rendező elmondta, hogy Donizetti a szerelemről és a csalásról szóló műve szinte groteszk módon, de rendkívül mély érzelmeket ábrázol.
    

A rendező, aki a Szerelmi bájitalt "anti Rómeó és Júlia" történetnek tartja, úgy fogalmazott, hogy a vágyainkat mindig máshol keressük, de ami mellettünk van, azt gyakran nem vesszük észre.

szeged

Sajtótájékoztató (fotó: szegedma.hu)

 

A január 15-től látható darabban Adinát a Szegeden először föllépő Benedekffy Katalin és Horák Renáta alakítja. Nemorino szerepében Hanczár Györgyöt és Yanis Benabdallah magyar-marokkói származású tenort láthatja a közönség, neki ez lesz az első magyar nyelvű operaszerepe. 
    

Január 29-től a Nagyszínházban látható Szigligeti Ede Liliomfija. A vígjátékot színpadra állító Bodolay Géza elárulta, szeretnék, ha a közönség legalább olyan szórakozna mint a darab ősbemutatóján, 1849-ben vagy a százéves évfordulón, 1949-ben. Az előadáson egy az egyben Szigligeti Ede szövege hangzik el, de a megszokottnál erősebben fog utalni a mű születésének időszakára. A vígjáték főszerepét a társulat két fiatal, Kolozsváron diplomát szerzett művésze, Vass Zsuzsanna és Ferencz Nándor játsszák.
    

A Szegedi Szimfonikus Zenekar régi hagyományt felelevenítve január 9-én újévi koncertet tart, amelyen az évkezdő hangversenyektől eltérően világ körüli utazásra invitálják a közönséget. A művészek egy része a megszokottól eltérő szerepben mutatkozik be: Gyüdi Sándor, a színház főigazgatója például pengetős hangszereken játszva, énekelve, nagyzenekari kísérettel lép színpadra.
    

Január 17-én a HungarOperett újévi gáláján a legismertebb operettszerzők műveiből közismert slágerek csendülnek föl.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása