Zenés előadásokkal vár szilveszterkor Budapest és Szeged is

December 31-én a Szegedi Nemzeti Színház zenés műsorral, míg az Operettszínház A Csárdáskirálynővel várja a nézőket.

A szegedi teátrum műsorában különböző stílusú zenék csendülnek fel az operettől a musicalon és sanzonokon át, egészen a magyar nótáig.

 

A zenés blokkokat kabaréjelenetek színesítik. A produkcióban fellép Szilágyi Annamária, Borovics Tamás, Kónya Krisztina, Gömöri Krisztián, Horák Renáta, Cseh Antal, Szélpál Szilveszter. Közreműködik a Szegedi Nemzeti Színház tánckara, a koreográfus Varga József, a rendező Toronykőy Attila.

A zenés előadást délután 5 órakor és este 8-tól is megnézhetik.

 

szilv02

 

A Budapesti Operettszínházban az idén 100. születésnapját ünneplő A Csárdáskirálynő című Kálmán-operetten koccinthatnak a nézők. A teátrumban január 1-jén újévi operett-musical gálával indul a 2016-os év.

 

Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján föl ne csendülne - színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban - Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája. S kétségtelen, legtöbbször A Csárdáskirálynő dallamai hangzanak fel, mellyel a zeneszerző kiérdemelte az első helyet kora vezető operett-komponistái között! Nem véletlenül játszották az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben 533 estén át, majd söpört végig a mű Európán: az I. világháború ellenére azonnal bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd Budapesten 1916 novemberében, s végül eljutott egy esztendővel később a New York-i Broadway-re is.

 

Kálmán muzsikájáról itt az angol szövegkönyvet készítő P. G. Wodehouse nyilatkozta: "A Csárdáskirálynő nemcsak e tehetséges magyar ember művei közül emelkedik ki, hanem egyenesen minden idők legjobb zenéje!" 

 

A Nagymező utcában az év utolsó napja is A Csárdáskirálynőjé. A színház társulatának több száz tagja tölti/töltötte munkával az ünnepeket, hogy az előadásaikra Essenben, Münchenben, Japánban és Budapesten jegyet váltott több tízezer nézőnek felejthetetlen élményt nyújtsanak.

 

szilv01

 

Az év utolsó napján számos szórakoztató programmal készül Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata. Szilveszterkor a Budapesti Operettszínház művészei és zenészei közreműködésével fergeteges operett és musicalgála várja az érdeklődőket a BFMK színháztermében. A 19 órakor kezdődő gálán fellép Balczó Péter, Laki Zsuzsi, Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás és Vermes Tímea, közreműködik Bársony Bálint, valamint Sánta Ferenc és zenekara. Este nyolc óra után a Kossuth téren kezdődnek a koncertek: a vásárhelyi Rockefeller együttes felvezetőjét követően a Hooligans csap a húrok közé. A kétórás, látványos szuperprodukciót egy még látványosabb, újévköszöntő tűzijáték koronázza meg. Az új esztendő első éjjelén DJ Ratten keveri a zenéket a lemezjátszónál; a hódmezővásárhelyi főtérre kilátogatók régi és mai idők slágereire “rophatják” az utcabálon.

 

süti beállítások módosítása