Törőcsik Mari életműdíjat kapott az Operatőr Fesztiválon

Erdély Mátyásnak ítélték oda az év operatőre és az Illés György-díjat a Saul fia című játékfilm fényképezéséért, Törőcsik Mari 80. születésnapja alkalmából a Magyar Operatőrök Társasága életműdíját kapta meg a XII. Aranyszem Operatőr Fesztiválon.

Törőcsik Mari életműdíjat kapott az Operatőr Fesztiválon Tovább

Történelmi drámákat kínál diákoknak a Gózon Gyula Kamaraszínház

Öt előadásból álló bérletet állított össze a Gózon Gyula Kamaraszínház, melyet elsősorban 11. és 12. évfolyamos középiskolásoknak ajánl. Az előadások szereplői között lesz holokauszttúlélő idős asszony, bakák által nőiességében meggyalázott fiatal nő és megismerhetik a Don-kanyarban harcolt magyar…

Történelmi drámákat kínál diákoknak a Gózon Gyula Kamaraszínház Tovább

A groteszké a főszerep a Müpa következő Bábel-estjén

A groteszk áll a középpontban a Müpa összművészeti sorozata, a Bábel-est december 3-i rendezvényén a Fesztivál Színházban. A zenészeket a Tudósok és a Zuboly képviseli, a táncot a Radioballet duó, az irodalmat Garaczi László, a házigazda Galla Miklós.

A groteszké a főszerep a Müpa következő Bábel-estjén Tovább

Kálmán Imre igazi ínyenc volt - A zeneszerző lánya mesélt

Rossiniról makarónit és bélszínt, Pucciniról spárgát, Richard Straussról borjúmájat, Verdiről fogast neveztek el. Ínyenc volt Kálmán Imre is. Sikereit nemcsak fülbemászó dallamainak, de konyhájának is köszönhette. Bécsben és később New Yorkban versengtek a hírességek egy-egy vacsorameghívásáért.

Kálmán Imre igazi ínyenc volt - A zeneszerző lánya mesélt Tovább
süti beállítások módosítása