Mese a fiókból - Mesejátékot próbál az egri színház

Szőke Andrea Mese a fiókból című mesejátékát kezdte próbálni a Gárdonyi Géza Színház.

 

A társulat a Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen február 5-én mutatja majd be a fiókból előhúzott irkafirkát - ahogyan a rendező, Baráth Zoltán fogalmazott az olvasópróbán. Egy fiók mint szokatlan helyszín, új teret nyit a mesélés univerzumában.

 

Az ott élő figurák olyan nyelvi, színészi, zenei és látványtechnikai eszközök használatának lehetőségét vonzzák szinte kéretlenül a színpadra, melyek ugyan kihívást jelentenek a társulatnak, ám felhőtlen és különleges szórakozást ígérnek a publikumnak.

 

gardonyi

 

Az egri színház ajánlója:

 

Vajon mi lehet egy öreg, ócska fafiókban? Húzzuk ki és nézzük meg! Egy pár ceruza, egy golyóstoll, néhány cetli... egy ecset, egy alig használt radírgumi, egy rongyos notesz... körző, vonalzó, egy leszakadt gomb, egy beszáradt ragasztó, egy formátlan gyurmadarab... nincs itt semmi, toljuk vissza...

 

Várjunk csak! Húzzuk ki gyorsan megint! Hisz ez egy pár ceruza! Meg golyóstoll és néhány cetli! Ecset, alig használt radírgumi? És egy rongyos notesz? Körző, meg vonalzó? Leszakadt gomb? Ráadásul egy beszáradt ragasztó és egy formátlan gyurmadarab? Micsoda kincseket rejt még ez a fafiók? Túrjunk csak bele még jobban! Igen, megvan, sejtettem én! Jól elbújt a sarokban, de megtaláltuk! Ez bizony kérem egy régen itt felejtett, igazi mese!

 

Phaphiokhya (ejtsd fafiókia) kedves és rejtélyes birodalmába kukkanthatnak be a gyerekek két felvonás erejéig, ahol az életre kelt fióklakók élik szorgos hétköznapjaikat, míg egy vészterhes napon közéjük nem pottyan Csaminyami, a gonosz rágógumi, aki felforgatja a színes és vidám társaság életét...

A szokatlan helyszín új teret nyit a mesélés univerzumában. Egy fafiók és az ott élő figurák olyan nyelvi-, színészi-, zenei- és látványtechnikai eszközök használatának lehetőségét vonzzák szinte kéretlenül a színpadra, melyek ugyan kihívást jelentenek a társulatnak, ám ugyanakkor felhőtlen és különleges szórakozást ígérnek a publikumnak.

 

A téma adta alkalom számos komikus helyzet és kacagtató figura megszületését teszi lehetővé, miközben - a klasszikus történetmesélés hagyományait is szem előtt tartva - egy igazi, kalandos, látványos és vidám – egyszóval felejthetetlen – előadást láthatnak a legkisebbek.

 

Tehát húzzuk csak ki azt a Fafiókot... és csücsüljünk be mi is!

 

 

süti beállítások módosítása