Mi ez a cirkusz? - Film készül a Recirquelről

Látványos, rendhagyó dokumentumfilm készül a Recirquelről, az első magyar újcirkuszi társulatról, amelynek első kedvcsináló előzetese is napvilágot látott.

 

A film egyedülálló bepillantást ígér a Recirquel fiatal artistáinak életébe. A stáb hosszú időn keresztül követte a társulat sorsának alakulását, végigkísértek egy teljes próbaidőszakot, egy előadás születését. Az ifjú artistákat és Vági Bencét, a társulat alapítóját és művészeti vezetőjét a próbaterem és a színpad világán kívül is megismerhetjük, ugyanis személyes portrék is készülnek róluk.

 

miezacirkusz werk 1 takacsattila k

 

A fenti előzetesben még nem látható, de a filmben fontos szerepet játszanak fikciós, cirkuszfilmes jelenetek is, amelyekben az artisták vakmerő trükköket mutatnak be Budapest különleges, sokszor extrém helyszínein.

 

A Recirquel jelenleg több mint egy hónapon át Franciaországban, a párizsi Cabaret Sauvage‑ban vendégeskedik zajos sikerrel, januári visszatérésüket követően ér majd véget a dokumentumfilm forgatása.

 

miezacirkusz werk 3 takacsattila k

 

A film rendezője Halász Glória, akinek 2014-ben bemutatott Dr. Lala című második egész estés dokumentumfilmje a horvátországi Opuzen Film Festivalon, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és az Országos Független Film Fesztiválon elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat.

 

miezacirkusz werk 4 takacsattila k

 

A társrendező Tiszeker Dániel, közel tíz éve fontos közreműködője, rendezőasszisztense és werkfilm rendezője számos magyar nagyjátékfilmnek, Micsoda útjaink című, egy színészosztály amerikai vendégszerepléséről készült egész estés zenés dokumentumfilmjét sikerrel vetíti a Belvárosi Színház. A film operatőre Pataki Ádám, megannyi reklám és videoklip alkotója, aki többek között a Magyarok menni Bamako, a Micsoda útjaink és a januártól mozikban is szereplő A lovasíjász című filmek képi világáért is felelt.

 

A filmet a Filmfabriq Kft. gyártotta, és a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült. Az alkotás 2016-ban lesz látható a Duna Televízió műsorán.

 

 

 

süti beállítások módosítása