Stohl Luca: "Szeretnék még jókat táncolni"

Az 50 tehetséges magyar fiatal program résztvevőjeként ígéretes és sűrű időszak vár rá Bozsik Yvette oldalán.

Az előadások, az egész napos próbák és a tanítás mellett nem titkolt ambíciója, hogy a táncot minél szélesebb körben megismertesse. Stohl Lucát a Fidelio kérdezte.

 stohl-luca

 

“Az Éden földön és a Préda című darabjában is szerepelek, Kaposváron pedig nemrég mutattuk be a Jézus Krisztus szupersztárt. Nagyjából ez a tehetségprogram féléves ütemterve. Január végén mutatjuk be az Oidipusz királyt a Müpában, szintén Yvette rendezésében. Szóval bőven ellát feladattal, a következő fél évben szinte csak vele dolgozom. Ez nagyjából napi 8-12 órányi próbát jelent. (…) Yvette-el korábban is dolgoztam már, most a tehetséggondozási program keretében is több darabban rendez engem. Minél többet dolgozunk együtt, egyre közvetlenebb a viszony, egyre inkább kezdem átérezni az ő stílusát. Úgy érzem, elégedett velem” – mesélte Stohl Luca.

 

A kérdésre, mit érez tánc közben, úgy válaszolt: “Nehéz lenne megfogalmazni. Főként koncentrációt, legalábbis próba közben. Színpadon már egy másfajta figyelem szükséges, igyekszem átlényegülni az adott helyzetbe, illetve szerepbe”.

 

Stohl Luca arról is beszámolt, tanít is a városmajori oviban. “Nagyon élvezem. El tudnám képzelni, hogy a jövőben elvégezzem a mesterszakos tanárképzést, esetleg saját sulit is nyitnék. Szeretnék sokféle táncot megismertetni, nem csak gyerekekkel, hanem felnőttekkel is, nagy igény van rá”.

 

Arról, milyen a táncosok élete, mennyi önsanyargatással jár úgy nyilatkozott: “Étrend szempontjából nem annnyira szigorú az életem. Szerintem, ha valaki sokat dolgozik, semmi nem indokolja, hogy csak egy fél grapefruit legyen a reggelije. (…) Ami inkább szigorú, az az időfaktor. Szabadúszóként bármikor dolgozhatok, nem tudok előre tervezni, nem tudom, hogy szabad lesz-e a következő hétvégém, vagy, hogy be tudok-e este ülni valahova a barátokkal.(...) Remélem, hogy most még egy jó darabig a tánc része lesz az életemnek. Izgalmas feladatokra vágyom, szeretnék még jókat táncolni.”

 

A teljes interjút itt olvashatják.

 

süti beállítások módosítása