IV. Vendégváró Fesztivál - A kolozsvári Váróterem Projekt a Bethlenben

A kolozsvári Váróterem Projekt az idei vendége január 22. és 24. között a budapesti Bethlen Téri Színház határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivál elnevezésű sorozatának.

    Zero Foto Robert Puteanu

 

A Váróterem Projekt társulata két felnőtt és egy gyermekeknek szóló tárgyanimációs előadással érkeznek a budapesti teátrumba. Január 22-én az Advertego, 23-án a Zéró című produkció látható Botos Bálint rendezésében, 24-én a Heltai Gáspár nyomán született paraFabulák című tárgyanimációs előadás várja a nézőket Rumi László rendezésében - közölte a Bethlen Téri Színház az MTI-vel.


fotok Robert Puteanu

    

A kolozsvári társulat 2016 januárjában ünnepli fennállásának hatodik évfordulóját. Az alapító tagok a Babes-Bolyai Tudományegyetem elvégzése után kezdtek közös munkába, majd további frissen végzett színészek és más színházi szakemberek kerültek a csapatba. Repertoárjukban a felnőtteknek szóló produkciók mellett gyermekeknek szóló bábelőadások szerepelnek. A fiatalokból álló csapat nyitott a kísérletezésre, beleértve az improvizáción alapuló munkát, a szövegek fel- és átdolgozását, valamint a társadalmi érzékenységű témák színrevitelét.
    

A rendezvény nyitó előadása után a KútszéliStílus.hu portál szerzői beszélgetnek a művészekkel, a Bethlen Galériában pedig január 22-től a Váróterem Projekt vizuális anyagait láthatja a közönség. A fesztivál fővédnöke Vető Marietta, Erzsébetváros alpolgármestere. 

 


Advertego fotoRobert Puteanu    

A fesztivált negyedik alkalommal rendezik meg, az előző években a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, a sepsiszentgyörgyi M Studio és a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat előadásait tekinthették meg az érdeklődők.

 

süti beállítások módosítása