POSZT: Mindkét színházi társaság üdvözli az új ügyvezetőt

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság közös közleménye.


A Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai tulajdonosaként a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság üdvözli a POSzF Kft. új ügyvezetőjének kinevezésére vonatkozó, a tulajdonosok között kialakult konszenzust.

 

Az ügyvezetőválasztás során a szakmai szervezetek és a többségi tulajdonos egyhangúan támogatták az új menedzsment által körvonalazott elképzelést a Szakmai Tanácsadó Testület felállítására vonatkozóan, melynek feladata és jogosítványa a Versenyszabályzat kialakítása, amely szabályozza a POSZT versenyprogramjának válogatási metódusát és a zsűrizés mikéntjét. A testület részt vesz a POSZT hagyományainak megfelelő OFF programok és szakmai programok kialakításában is. Tagjainak jelentős szakmai szervezetek képviselőit és elismert színházi szakembereket kér fel a menedzsment, amely Magyar Attila ügyvezető mellett Szűcs Gábor művészeti igazgató, fesztiváligazgatóból és Kővári Zsuzsa programigazgatóból áll majd.

 

poszt

 

Az ügyvezető beiktatására a Pécs városának Közgyűlése által meghozott testületi jóváhagyás után kerül sor. Ezt követően kéri fel a menedzsment hivatalosan a Szakmai Tanácsadó Testület tagjait. A testület összetételének meghatározása a szakmai szervezetekkel és a többségi tulajdonossal egyeztetve történt, s kialakításakor a tulajdonosok tekintettel voltak az egyes színházi szakterületek kiegyenlített képviseletére.

 

A tulajdonosok mostani közös döntését a beérkezett pályázatokat elbíráló kuratóriumi ülést követő szakmai egyeztetések, az ügyvezetőjelölt pályázati kiegészítése és a Szakmai Tanácsadó Testület összetételére, valamint felállításának, működésének módjára vonatkozó megállapodások tették lehetővé, ugyanakkor a szervezetek szem előtt tartották a nagymúltú fesztivál életben maradásának fontosságát és további fejlődésének lehetőségét, mely a szakmai tulajdonosoknak is alapvető és elemi szakmai érdeke.

 

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság ezúton is köszöni Kőhalmi Andrea és Stenczer Béla ügyvezetők munkáját, s a többségi tulajdonos eddigi áldozatos támogatását, és reményét fejezi ki, hogy a jelenlegi konszenzus kialakításában részt vevő, valamint a fesztivál munkáját a jövőben segítő színházi szakemberek is mindent megtesznek majd a POSZT további sikeres működésének érdekében.

 

Budapest, 2016. január 12.


A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság elnöksége

 

süti beállítások módosítása