SUGAR - Megkezdődtek a próbák a Magyar Színházban

Bemutatóra készül a Pesti Magyar Színház. A Sugar című musicalben női ruhába bújva menekülnek férfi zenészek; a történet Van aki forrón szereti címmel debütált Tony Curtis-szel és Marilyn Monroe-val a főszerepben a filmvásznon 1959-ben.

 

 DSC8058-2

 

Az Amerikai Filmintézet a filmet, 2000-ben minden idők legjobb amerikai vígjátékának választotta. A Pesti Magyar Színház ezt a sikert tűzte ki célul előadásával.

 

Az előadás Gazdag Tibor, Csőre Gábor, Pavletits Béla, Andrádi Zsanett, Csarnóy Zsuzsa, Simon Boglárka és Udvarias Anna vendégművészek főszereplésével készül, közreműködik a Coincidance társulat, valamint a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei.

 

 DSC8111-2

 

Méhes László rendező irányításával már megkezdődött a SUGAR (Van aki forrón szereti) című fergeteges musical próbaidőszaka.
"Klasszikus felfogásban, a színházi elemek hangsúlyozásával, erős színészi jelenléttel, magas színvonalú énektudással megvalósított előadást tervezünk" – mondta el Zalán János igazgató, aki az olvasópróba elején – hagyományos módon – köszöntötte az összegyűlt társulati tagokat és vendégművészeket.

 

 DSC8103-2

 

Az eredeti verzióban Jack Lemmon és Tony Curtis bújik női ruhába, hogy a bőrét mentse, míg a Magyar Színház előadásában Csőre Gábor és Pavletits Béla teszi ugyanezt. A "női" zenészekért rajongó milliomos szerepét Gazdag Tibor játssza.

 

Méhes László rendező szerint ezt az alaphelyzetet mélyebben vagy felszínesebben is fel lehet dolgozni, ő viszont kabarétréfa helyett az abszurditás irányába viszi el a darabot. A rendező törekvése, hogy a női ruhába öltözés ne egyszerű geg maradjon, hanem annak az alapigazságnak a bemutatása, hogy ha az ember éhezik vagy menekül, akkor akár abszurd megoldások is számításba jöhetnek.

 

 DSC8130-2

 

"A sokszereplős darab nagyjeleneteiben az a színházi érték érvényesülhet, amelyet egy szóval úgy fejezhetünk ki, hogy mérnökség; az előadás hangvétele pedig kisrealitás helyett expresszivitás" – magyarázta Méhes László, aki azt szeretné, hogy az elegáns jelmezekkel, látványos díszlettel, fergeteges táncjelenetekkel fűszerezett előadás során a néző felejthetetlen élménnyel gazdagodjon.

 

A SUGAR (Van aki forrón szereti) musical 2016. február 26-ától látható a Magyar Színház nagyszínpadán

 

Forrás: Magyar Színház
Fotó: Zsigmond László

 

süti beállítások módosítása