Kulturális központtá alakítják át Luciano Pavarotti pesarói villáját

Művészek találkozó- és alkotóhelyévé alakítják át Luciano Pavarotti, a 2007-ben elhunyt olasz operaénekesnek a közép-olaszországi Pesaró kikötővárosban található, festői fekvésű villáját.

   villa

 

A kulturális központtá alakításról a sztártenor Cristina lánya, a pesarói polgármester, José Carreras - Pavarotti barátja és művésztársa - és különféle olasz hatóságok képviselői állapodtak meg csütörtök este egy találkozón a villában.
    

A San Bartolo-dombon fekvő, Villa Giulia néven emlegetett hétvégi házba, amelyről "lélegzetelállító" kilátás nyílik a tengerre, 1965-ban szeretett bele Pavarotti, aki tíz évvel később meg is vásárolta.
    

Pénteki olasz sajtójelentések szerint a nyaralót a család kívánságára alakítják át "művésztanyává". Az elképzelések szerint színházi társulatok, zene- és énekiskolák művészei tarthatnak majd ott szakmai találkozókat, és művészi alkotóműhelyként, "akár nemzetközi produkciók előállítására" is használhatják a házat. 
    

A sztártenor a Villa Giuliába szokott visszavonulni, ha nyugalmat akart, bár olykor ott is lázas munka folyt. Az énekes számos kollégát és hírességet fogadott itt, a villában készítették elő a Pavarotti és barátai című jótékonysági gála több kiadását és a Három tenor koncertjeit. A villa volt a helyszíne több legendás összejövetelnek, köztük Bono és Sting találkozójának.

 

süti beállítások módosítása