A POSZT új ügyvezetője Bruce Willist is Pécsre hívná

Testnevelő és gyakorlott közgazdász Magyar Attila, a Zsolnay Negyed gazdasági igazgatója, aki a POSZT ügyvezetésére vállalkozott. Nyertes pályázatáról a bama.hu kérdezte. Lapszemle.

 

Gazdasági cégeknél dolgozott több mint másfél évtizeden át. A kérdésre, mikor váltott a kultúrára, Magyar Attila úgy felelt: „Az elmúlt három évben a baranyai múzeumok gazdasági vezetője voltam, tavaly márciustól pedig a Zsolnay Örökségkezelő NKft. gazdasági vezetője vagyok. A POSZT ügyvezetői teendőit a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.-nél végzett munkámmal párhuzamosan fogom ellátni. A város kulturális életében mozgó gazdasági szakemberként azt gondoltam, talán jót tesz a színházfesztiválnak, ha egy szakmán kívül álló segíti a színházi emberek és a tulajdonosok munkáját, ezért indultam az ügyvezetői pályázaton”.

 

Magyar-Attila

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Magyar Attila Szűcs Gábor színész, rendezővel, a Mozaik Művészeti Egyesület vezetőjével, valamint Kővári Zsuzsával, a budapesti Zöld Pardon korábbi vezetőjével közösen pályázott. Előbbi művészeti vezetőként, utóbbira fesztiválszervezőként számít.

 

Arról, mi a megoldása a szakmai viták lecsillapítására, úgy vélekedett: „Azt gondolom, hogy az a konszenzus, amely támogatta a kinevezésemet, és melynek megteremtésért Pécs városa igen sokat tett az elmúlt hetekben, az egy nagy lehetőség arra, hogy a POSZT új lendületet kapjon, hogy a találkozó végre ne a botrányokról, hanem a sikerekről szóljon. A pályázatomban vállaltam, hogy létrehozunk február 20-ig egy 17 fős tanácsadó testületet, melyben a tulajdonosok és a szakmai szervezetek delegálnak tagokat. Ez a társaság fogja eldönteni és alapelvekbe foglalni a legfontosabb színházszakmai kérdéseket, a versenyprogram kiválasztását, a zsűri tagjainak kijelölését és a díjazást. A jövő évi válogatásról döntenek elsőként, de május 31-ig a zsűrizés szabályait is meghatározzák” – fejtette ki az ügyvezető, aki arról is beszámolt, épp a színházi akadémiák nemzetközi találkozóját tervezik a Zsolnay-negyedbe, de 2017-ben ezt a rendezvénysorozatot már a tíznapos POSZTon tartanák.

 

Magyar Attila tervei szerint a későbbiekben a díjkiosztó után sem érne véget a POSZT, rájátszásként újabb pár napos fesztivál következne, így összességében 15 naposra bővülhetne a fesztivál.

 

A felvetésre, miszerint igazgatói pályázatában Adele-koncert, Bruce Willis és Hugh Laurie (Doktor House) zenekarának fellépése szerepel tömegvonzó rendezvényként, úgy reagált, szerettek volna egy jövőképet bemutatni, amelynek része, hogy neves hazai és külföldi előadókat is vinnének Pécsre, ezzel is erősítve a színházi találkozót és Pécs város kulturális kínálatát. „Mivel az idei év előkészítése már előrehaladott, január közepét írunk, így a vállalásunk ezen része a jövő évtől tud majd megvalósulni, azonban idén is készülünk új programelemekkel! A városi és a kormányzati támogatás mellett pedig több szponzorral, és saját bevétellel is számolunk” – fejtette ki Magyar Attila, aki dolgozatában musicalekről, szórakoztató és gyerekdarabok Pécsre hozataláról is értekezik.

 

Forrás: www.bama.hu

 

süti beállítások módosítása