Tisztújítás - Keszég László Komáromban rendezett

Január 15-én mutatta be a Komáromi Jókai Színház társulata Nagy Ignác Tisztújítás című vígjátékát. Parti Nagy Lajos feldolgozását Keszég László állította színpadra.

 

Olasz Istvan Fabo Tibor

Fotó: Kiss Gibbó Gábor

 

“Ez egy 1843-ban írt vérbeli választási szatíra. Bizonyos társadalmi folyamatokat figuráz ki, konkrétan a választás intézményét mutatja meg egy “furcsa” szemszögből. Egy őrült történet, ahol a választás összefügg egy versengéssel egy bizonyos nő kezéért. A produkció különlegessége, hogy szövegileg frissített rajta Parti Nagy Lajos s így egy csodálatos nyelvi bravúr született. A mondatok teljesen régiesek, de egyértelműen a mi mai világunkra vonatkoztathatóak. Az a fantasztikus - vagy sajnálatos -, hogy mióta Nagy Ignác megírta az eredeti művet, a közállapotok nem sokat változtak” - mondta Keszég László.


A főbb szerepekben Olasz István, Skronka Tibor, Móga Piroska m.v., Mokos Attila, Fabó Tibor, valamint Bandor Éva látható majd. A díszletet Bozóki Mara m.v., a jelmezeket Sinkovics Judit m.v. tervezi, a zene Zságer-Varga Ákos m.v. munkája.

 

 

süti beállítások módosítása