A muzsika hangja - Győrben a legsikeresebb musical

Decemberben mutatták be a Győri Nemzeti Színházban A muzsika hangját Szűcs Gábor rendezésében. A történet az 1930-as években, nem sokkal Ausztria bekebelezése előtt kezdődik.

A főbb szerepekben Forgács Pétert, Molnár Ágnest, Kiss Tündét, Bellai Esztert és Járai Mátét láthatják. A koreográfiát Kováts Gergely Csanád jegyzi, a díszlet Bátonyi György, míg a jelmez Kárpáti Enikő munkája.

 

muzsik02

 

A darab történetéről:

 

A harmincas években, Ausztriában játszódó mű eredetileg egy amerikai zenés filmdráma, amelyet Hollywood egyik klasszikus musicaljeként tartanak számon. 1966-ban öt Oscar-díj mellett öt további jelölést is kapott. Az eredetileg apácának készülő árva lány és a nyugállományba helyezett tengeralattjáró-parancsnok romantikus történetének háttereként felvillan a fasizálódó Európa fenyegető képe is.

 

A győri előadásról:

 

 

Szűcs Gábor rendező a bemutató előtt a győrplusz.hu-nak így mesélt az előadásról: "Ez a történet a Broadwayn és Hollywoodban született, és híres szerzőpárosunk, Howard Lindsay és Russel Crouse tapasztalata és tehetsége az elsődleges garanciája annak, hogy a mű rossz nem lehet. Jelen történetben pedig van egy plusz faktor, még a jóisten is rámosolygott: elkészült egy olyan musical, utána pedig egy film, ami a mai napig Hollywood 5. legtöbb dollármillióját hozó produkciója..."

muzsik03

 

Több, mint ötven éve forgatták A muzsika hangja című musicalt, ennek alkalmából 2015-ben dokumentumfilmet mutattak be a mű születéséről.
A Muzsika hangja című film 1966-ban öt Oscar-díjat nyert, többek között a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában. A Broadwayn 1959-ben debütált a musical, melynek legnagyobb slágerei a "Do-Re-Me", az "Edelweiss", a "My favorite things" és természetesen a "Sound of music".

 

Az előadásról képekben:

 

muzs01

 

1.

 

muzs02

 2.

 

muzs03

3.

 

muzs04

 4.

 

muzs05

5.

 

muzs09

6.

 

muzs08

7.

 

muzs07

8.

 

Fotók: Győri Nemzeti Színház

 

Forrás: Győri Nemzeti Színház, Színház.hu, Győr Plusz

 

 

süti beállítások módosítása