Falusi színeket hoz a MOM-ba a Fitos Dezső Társulat

Falusi Színek címmel mutatja be legújabb darabját a Fitos Dezső Társulat 2016. január 23-án a MOM Kulturális Központban a Nemzeti Táncszínház szervezésében.

 

Sűrű a program a Fitos Dezső Társulat háza táján. Legutóbb a Fölszállott a Páva döntőjén varázsolták el a közönséget virtuóz táncukkal, majd a Csík Zenekar Óévbúcsúztató koncertjén tapsolt nekik több mint ötezer ember.

 

falusi szinek papp kornel

Fotó: Papp Kornél

 

A Fitos Dezső Társulat 2013-ban Washingtonban bemutatott A Magyar Falu című táncprodukciója folytatásaként, újra visszanyúl a tiszta forráshoz. "Nagy kihívás és fontos feladat hagyományt őrizni, és egyéni ízzel bemutatva színházi élménnyé emelni a ma emberének. A kíváncsiságból, amely mindig figyelemmel veszi körül a másik embert, különösen a távolról érkezőt és abból a kíváncsiságból, amely önmagát fürkészi: ki vagyok én, kik voltak az elődeink, hogy éltek, miben hittek. Ezekre a kérdésekre keressük a választ. A Kárpát-medence kulturális sokszínűsége melynek kimeríthetetlen a folklórkincse, változatos és színes világot mutat be a városlakóknak. Az élet rendje évszakról évszakra, napról napra, percről percre diktálja a tennivalókat. Dalainkban, zenénkben és táncainkban megőrizve azt az ősi tudást és erőt, ami régről jön, és ott van mindnyájunkban" - áll az előadás ajánlójában.

 

falusi szinek2 papp kornel

 Fotó: Papp Kornél

 

 

Fitos Dezső Társulat
Falusi Színek

 

2016.január 23. 19.00
MOM Kulturális Központ

  

Előadja: Fitos Dezső Társulat
Közreműködik: Szentendre Táncegyüttes
Zeneszerző: Szabó Dániel
Zenél: Bazseva zenekar
Zenei szerkesztő: Nyitrai Tamás
Rendező-koreográfus: Kocsis Enikő és Fitos Dezső

 

 

süti beállítások módosítása