A liverpooli operában lép fel Kertesi Ingrid

Kertesi Ingrid, a budapesti Operaház énekese a Liverpool Four Seasons operasorozat első koncertjének vendégeként lép fel vasárnap este a brit városban. 

Liverpool ikonikus épületében, a nemzetközi hírű a St George's Hall koncerttermében az Európa szerte ünnepelt szoprán partnere Yunpeng Wang, a New York-i Metropolitan Opera fiatal baritonja lesz. A kínai származású művészt a fiatal operaénekes-nemzedék egyik legjelentősebb sztárjaként tartják számon. 

 

A zenei eseményen a közönség találkozhat az angol nyelvterületen is egyre nagyobb sikerrel fellépő Mesterházy Gyula színművésszel. Az est állandó közreműködője Kirsty Ligertwood zongoraművész. 

 

kertesi ingrid

Fotó: egycsepp.lutheran.hu


A programsorozat védnöke mások mellett Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete. A közönséget Zsigmond András, Magyarország tiszteletbeli konzulja, a Liverpool Opera Four Seasons sorozat tiszteletbeli elnöke köszönti.


Yunpeng Wang 2012-ben Pekingben elnyerte a Plácido Domingo nevével fémjelzett Operalia verseny opera és zarzuela kategóriájának díjait, majd elsőként Magyarországon, a több ezres közönséget vonzó Voices of 2012! koncerten lépett publikum elé. 


A világsztár tenor közreműködésével 2009-ben a Pécsi Nemzeti Színházban és a budapesti Operaházban rendezték meg az évről évre más országban bemutatásra kerülő Operalia fordulóit. A döntőt követően a fiatal operaénekesek immár hagyományosan elsőként Győrben lépnek közönség elé. A Liverpool Four Seasons operasorozatnak szintén a közkedvelt győri program adta az ötletét.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása