Caragiale-klasszikust mutat be a Figura

Az évad negyedik bemutatóját jegyzi a Figura, a farsangi időszakban fergeteges vígjátékkal indul az idei év a gyergyószentmiklósi színházban. Albu István rendezésében a I. L. Caragiale-klasszikus nyomán készült Zűrzavaros éccaka című komediát január 24-én láthatja először a közönség.

 

A Figura ajánlója:


Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a XIX. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező dráma Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában kerül bemutatásra a Figuránál.


Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak?

 

DSC 6708


A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is.

 

Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép. Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok.

 

A Zűrzavaros éccakát január 24-én, vasárnap este 7 órától láthatja először a közönség. A bemutatót követően az előadás január 27-én (szerdán) és február 6-án (szombat) este 7 órától is megtekinthető.


Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes. Jegyek válthatók munkanapokon 10 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.

 

DSC 6744


Ion Luca Caragiale nyomán:

ZŰRZAVAROS ÉCCAKA

Fordította: Székely Csaba

 

Játsszák:

D. Gulácsi Zsuzsanna
Dávid Péter
Faragó Zénó
Fodor Alain Leonard
Máthé Annamária
Moşu Norbert-László
Vajda Gyöngyvér

 

Jelmeztervező: Bocskai Gyopár

Díszlettervező: Albu István, Tenkei Tibor

Rendező: Albu István

 

A produkció a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

 

süti beállítások módosítása