Az Egyasszony Szegeden - Tenki Réka a Régi Zsinagógában játszik

Az Egyasszony című előadással indul a Tavaszi Kollekció a Régi Zsinagógában. A tavaly ősszel bemutatott produkciót május 5-én, a MASZK Egyesület „Szólóban 2016” sorozatának nyitódarabjaként láthatnak a szegedi nézők.

 

„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket.

 

A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig Egyasszony címmel színházi előadás, amelyet nem csak a közönség szeret, hanem a kritikusok is nagyra értékelnek, a 7óra7 színházi portál például beválasztotta a tavalyi év legfontosabb 40 előadása közé.

 

egyasszony tenki

Fotó: Takács Attila

 

Péterfy-Novák Éva történetét Tasnádi István alkalmazta színpadra, az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE Produkció együttműködésében készült, Paczolay Béla rendezésében. Az anya szerepében Tenki Réka látható.


„Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet” – nyilatkozta Mácsai Pál a könyvről. Az Egyasszony egy igaz történet az élet fájdalmas titkairól, egy tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

 

A szegedi bemutatóra 2500 Ft-ért vásárolhatók jegyek január 25-től munkanapokon 10.00-15.00 óra között a Stefánia 6. alatt található Emmaroz Szalonban.

 

süti beállítások módosítása