Nem félünk a farkastól - Készül Puskás Tamás rendezése a Centrálban

Megkezdődtek a Centrál Színházban E. Albee: Nem félünk a farkastól színművének olvasópróbái.

5550

 

A darab szerepeit a társulat tagjai játsszák, mivel ebben az évadban szerződött a Centrálhoz Básti Juli és Rudolf Péter. 

Nick és Honey szerepét Schmied Zoltán és Ágoston Katalin játssza.

 

5480

 

A rendező: Puskás Tamás.

 

Egy átmulatott éjszaka végén George és Martha, egy középkorú, középosztálybeli és közepesen részeg házaspár hazaér otthonába. Kisvártatva beállít hozzájuk egy fiatal pár, Nick és Honey. Ha a váratlan vendégek szórakoztatásáról van szó, George és Martha számára semmi sem drága: szellemes tréfákkal kezdik, ám csakhamar közös életük pokoli titkait kezdik el kifecsegni. A játékos évődés tragikomikus élveboncolássá fajul... Soha senki nem ábrázolta olyan szórakoztatóan a kegyetlen emberi játszmákat, mint Edward Albee, akinek fő műve, a Nem félünk a farkastól méltán a huszadik század legszebb, legmaradandóbb drámája.

 

5309

 

A farkastól természetesen nem kell félni, abszolút ártalmatlan jószág a társadalomhoz képest, amelyikben George történelmet, Nick biológiát tanít a beszédes nevű város Új-Karthágó egyetemén. Ez is csak el fog pusztulni, bár nem sóval hintik majd be a helyét, hanem viszkibe fullad és csak el nem olvadt jégkockák maradnak majd utána egy ideig.

 

5594

 

Ebben a pusztulásban érdekelt Martha, George és a fiatal házaspár vendégük. 

 

A bemutató: 2016. március 5-én lesz. 

 

fotók: Horváth Judit

 

süti beállítások módosítása