A Hírös Gasztroszínház legújabb előadásában a gasztronómia harapnivalóbb oldalára helyezi a hangsúlyt.
Az alkotók ajánlója:
Jelentős átalakítások után újra műsorra tűzik a Mirandolina című vacsoraszínházi előadásukat, amit Kecskemét legizgalmasabb konyhájával koprodukcióban mutatnak be, a Spaletta Étterem és Sörházban.
A Spaletta konyhafőnöke, Kovács Attila a feltörekvő, ifjú szakács nemzedék képviselője, tagja annak a 11 magyar séfnek, akiket pályázatuk alapján érdemesnek találtak arra, hogy megmérettessenek a világ legrangosabb szakács versenyének, a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjében.
Az előadást és a vacsorát Carlo Goldoni Mirandolina című műve ihlette. Mirandolina, a Spaletta fogadósnője egy minden környékbeli férfi szívét rabul ejtő femme fatale. Ám egyszer csak megjelenik az étteremben egy nőgyűlölő lovag, egy anti-Don Quijote, hogy megkíséreljen szembe szállni a vörös démonnal. Szenvedélyek, ízek, zamatok és rengeteg humor vetélkednek egymással a „színpadon” és a tányérokon.
A molekuláris gasztronómiát képviselő fogások prezentálása az előadás részeként történik, a kulináris és színházi élmények társításával egy különleges, minden érzékre ható közösségi élmény részesévé válik a néző.
Azt est menüsora:
I. felvonás - Szűzies halmignon joghurtcsipkével és rózsavízzel
II. felvonás - Paradicsomzselé fürjtojással, borhabbal és zellerrel
III. felvonás - Szűzmedalion céklával és zöldalmával
IV. Felvonás - Cukros ládika ribizli mousse-val és Cabertnet bon-bonnal
Carlo Goldoni nyomán
Mirandolina
Mirandolina – Drozdik Bianka
Hajnalka, pincérlány – Kőszegi Judit
Lovag – Ivák Bence
Csíkos Géza – Herein János.
Rendező: Sárosi Gábor, Tóth Ákos Károly
Séf: Kovács Attila
Időpont: 2015. 02. 05. 19.00
Helyszín: Spaletta Étterem és Sörház,
6000 Kecskemét, Jókai utca 15.