Antré - Fiatal alkotók mutatkoznak be a Trafóban

A Trafó és a Műhely Alapítvány új, közös programsorozata friss szemléletű, fiatal alkotóknak kíván bemutatkozási lehetőséget teremteni a Trafó Stúdióban. Elsőként a DART társulatnak.

 

DESCEND – Az előadás

 

”Az előadásban egy duettet, illetve további momentumokat mutatunk be arról, hogy hol tartunk most, és hogy merre haladunk. A teremben teljes az alkotói szabadság, mindenki olyan ötletet hoz, amilyet csak akar, így sokat kísérletezünk azzal, hogy hogyan jelenítsük meg ezeket a mi mozgásformánkon és elképzeléseinken keresztül.” (Nagy Emese)


„Amikor együtt dolgozunk, minden más megszűnik, teljesen eggyé tudunk válni a pillanattal.” (Varga Kinga)

 

girls dart

 

Varga Kinga és Nagy Emese duójához az előadásban Várnagy Kristóf és Darabont Áron csatlakozik. A négy fiatal és tehetséges táncosban közös az az ösztönös alkotói vágy, amit az előadás éltre hívásánál szabadon alkalmaznak: a koreográfia, az egyes jelenetek teljesen belőlük indulnak ki, a táncot a fizikalitás jellemzi, melyben tisztán és önfeledten jelenik meg dráma és valóság, egység és egyéniség, humor és önirónia – a közös munka öröme.

 

A Trafó Stúdió ANTRÉ-sorozatának köszönhetően az alkotók lehetőséget kapnak a kísérletezésre és a megmérettetésre; professzionális környezetben mutathatják meg magukat a hazai, értő és kíváncsi közönségnek egyaránt. Az előadás Varga Kinga és Nagy Emese kettősét nyitja egész estés koreográfiává, melyben a hozzájuk csatlakozó táncosok teljes jogú partnerré válnak, ezzel egy önálló, dinamikus, friss és eddig sehol nem látott formációt alkotva.

 

Az előadás premierje: 2016. február 15. 19:00, TRAFÓ Stúdió
Alkotók és előadók: DART (Varga Kinga, Nagy Emese) és barátaik (Darabont Áron, Várnagy Kristóf)
Zene: Cosey Fan Tutti, Matkò Tamàs
Produkciós asszisztens: Móricz Fruzsina

 

 


DART – A társulat


A DART – korábbi nevén DanceArt – jelenleg projekt rendszerben működő fiatal és magasan képzett táncosokból álló társulatát Varga Kinga hívta életre 2013-ban, akihez hamarosan csatlakozott Nagy Emese. A koreográfiák, mint maguk a fellépők, lendületesek, játékosak és zsigeriek. A táncosok hisznek a táncban és intenzíven keresik saját stílusukat.


A DART előadásaival meghívást kapott már Figueresbe és Berlinbe is. A Társulat tavaly a MOM Kulturális Központban mutatta be G.A.M.E. című előadását összesen hét táncos közreműködésével.

 

girlpower bw

 

DART – A táncosok

 

Darabont Áron
2012 óta visszatérő szereplője a Granhoj Dans dán táncegyüttes darabjainak, tavaly feltűnt a Kulcsár Noémi vezette Tellabor Macbeth c. előadásában, a Badora Tánctársulat tagja.

 

Nagy Emese
2014 óta állandó tagja a DART-nak, a klasszikus és modern tánctanulmányok mellett folyamatosan képzi magát nemzetközi workshopokon, így tanult Ohad Naharintól, Johannes Wielandtól, John Jack Gallaghertől is. Legutóbb a Feledi Project Requiem c. előadásában és a nagysikerű Hairben volt látható.

 

Varga Kinga
A DART megalapítója és koreográfusa, kiváló táncos és szólista. Színpadi tapasztalatait egyenlő súllyal szerezte a nagyszabású musical-showk, a klasszikus és a kortárs tánc világában, egyedi látásmódja valamennyi saját koreográfiáján érződik. 2010 óta évente rendezett a Nemzeti Táncszínházban, jelenleg a Vámpírok báljában valamint az Operaház Faust és Mephisto előadásaiban táncol.

 

Várnagy Kristóf
Nemzetközi tapasztalatai szerteágazóak: a Cullberg Balett, a Svéd Királyi Balett, a Cirque du Soleil táncosa, öt éven át a Frenák Pál Társulat tagja, tehetségét számtalan hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták. A Badora Társulat égisze alatt Janus címmel Katonka Zoltánnal közösen alkottak előadást 2015 végén.

 

dart descend futarerno

Fotó: Futár Ernő

 

DART – DESCEND
ANTRÉ 1 – Fiatal alkotók stúdióestjei
@Trafó Stúdió
2016/02/15 19:00

 

 

süti beállítások módosítása