Hivatalba lépett Kováts Adél - Alföldi is visszatérő vendég lesz

Fiatal rendezők és női alkotók is szerepet kapnak a jövőben a Radnóti Színházban, de a darabválasztásban a korábbi értékek és az irodalmi igényesség marad a meghatározó - mondta el Kováts Adél, a teátrum új vezetője az M1 aktuális csatornán kedden.

    kovatsd

 

A február elsejével hivatalba lépett igazgató azt hangsúlyozta, hogy egy színházat elsősorban a vezetők ízlése és világnézete határoz meg, amely a darab- és az alkotótársak kiválasztásában egyaránt megnyilvánul majd.
    

További újdonság lesz az is, hogy több fiatal alkotó kap majd lehetőséget a színházban, mások mellett Kovács D. Dániel és ifj. Vidnyánszky Attila is rendez majd Valló Péter főrendező mellett, de Alföldi Róbert is dolgozik majd visszatérő vendégként a társulattal.
    

Az új igazgató beszélt arról is, hogy vezetése alatt a női alkotóknak hangsúlyosabb szerepet szán, ezért egyebek mellett törekedni fog arra is, hogy több írónő darabját bemutathassák. Hozzátette: ezzel erősebben megjelenhet a társadalmat foglalkoztató témák női aspektusa.
    

 

Kováts Adél elmondta: Csató Kata rendezésében idén egy új gyerekdarab próbái is megkezdődnek, amely Michael Ende Ofélia árnyszínháza című novellája alapján készül. Az előadás az ifjúság mellett minden korosztály számára hordoz értékes üzenetet.

 

Kováts Adél színművészt a Fővárosi Közgyűlés azután választotta meg a Radnóti Színház új ügyvezető igazgatójának, hogy Bálint András 30 év után nem pályázott újra a vezetői posztra. Az új igazgató megbízása február elsejétől öt évre szól.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása