Farsangbúcsúztatót tart a Háromszék Sepsiszentgyörgyön

A Háromszék Táncegyüttes és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében hagyományos farsangbúcsúztató ünnepségre kerül sor Húshagyókedden, azaz február 9-én Sepsiszentgyörgyön.

 

A rendezvényre hagyományőrző farsangozók érkeznek Szárazpatakról és Ürmösről, továbbá több gyermek néptáncegyüttes is közreműködnek. Az esemény február 9-én egy farsangi lakodalmassal kezdődik 18:30-kor a Tamási Áron Színház előcsarnokában, a gelencei Burusnyán Néptáncegyüttes és a sepsiszentgyörgyi Százlábacskák közreműködésével. Ezt követően 19 órától a Háromszék Táncegyüttes Furik Rita rendezésében készült Böjttől böjtig c. előadását lehet megtekinteni a színház nagytermében.

 

boloni farsang fotoHenningJanos-9049

Fotó: Henning János

 

Az előadás után az ünneplők kivonulnak a Szabadság térre, ahol hagyományos bábuégetéssel búcsúztatják a telet, elsíratják a farsangot és köszöntik az új tavaszt. A 20:30-tól kezdődő farsangtemetésre hagyományőrző maskarás farsangozók érkeznek Szárazpatakról és Ürmösről, de részt vesznek a szepsiszentgyörgyi gyermekegyüttesek is: a Kincskeresők és Százlábú Néptáncegyüttesek, valamint a Székely Mikó Kollégium gyermekcsoportja. Az ünnepség táncházzal folytatódik a színház előcsarnokában, ahol muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes, a házigadák Melles Endre és Dombi Rózsa.


A Háromszék Táncegyüttes előadására helyet foglalni, jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában lehet (telefonszám: 0267-312104). A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

 

süti beállítások módosítása