"Még ismerkedünk" - Decsi Edit Opheliát játssza Kecskeméten

2012-ben végzett Mohácsi János osztályában Kaposváron, most épp a Hamletet próbálja Kecskeméten. Decsi Editet a Hírös.hu kérdezte.

 

A hiros.hu cikkéből:


"Kaposváron végeztem el a színműt. Amikor elindult a Színtár sorozat (fiatal főiskolásoknak ad teret, hogy színpadi darabokban játszanak), akkor én is benne voltam a programban. Így találkoztam először Cseke Péterrel. Három másik osztálytársammal kerültünk ide gyakorlatra. A mi osztályunk volt az első 5 éves ciklus, egészen addig 3 éves volt a Kaposvári Egyetem színész szaka. Bőven jutott tehát idő gyakorlatra, így az utolsó két félévet már mindenki színházaknál töltötte. Végül Porogi Ádámot és engem le is szerződtetek Kecskemétre. Ennek már több mint négy éve" - mesélte Decsi Edit.

 

Decsi

Fotó: Banczik Róbert, hiros.hu

 

"Minden évben öt új darabban játszom, ami soknak számít. Barta Lajos Szerelmében Lujza, szerepét imádtam. A három lánytestvér azt mutatja be, ki hogyan éli meg a szerelmet. Lujzára felnézek, azt gondolom én ennél gyengébb lennék egy hasonló szituációban. Ahogy a költő szerelmének elmondja, menj el, én akkor is szeretni foglak, de ne változz meg, mert én azt szeretem, ami most vagy... Borzasztó nehéz lehet, egy nőnek ezt így megfogalmazni, ha szerelmes. Szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben, nem tudom, mernék-e olyan bátor és erős lenni, mint Lujza" - mondta a színésznő.

 

Arra a kérdésre, Opheliával milyen a viszonya, Decsi Edit így felelt: "Még ismerkedünk. Ophelia nagyon törékeny és engedelmes, érzékeny és szerelmes. Nincs előtte női példa, hiszen csak férfiak veszik körbe, és mind óvni próbálja a tiszta lelkét a csalódástól, ezért a saját érzéseit a háttérbe szorítva csak sodródik. Minden elvárásnak próbál megfelelni, de ettől a tehertől végül tragikusan összeomlik."

 

Decsi Edit azt is elárulta, számára nagyon fontos az előadások előtti egy-másfél óra. "Nyugiban megérkezem a színházba, elkészítik a hajam, sminkelek, felveszem a jelmezt, így fokozatosan belekerülök az előadás hangulatába. De ennél meghatározóbb része egy alakításnak a próbafolyamat. Megpróbálom megérteni az általam megformált karakter döntéseit, majd képviselni az igazát a történetben. Nagyon sokat segíthet ebben a rendezővel való kommunikáció. Ha ez kölcsönös bizalmon alapszik, az számomra mindig inspiráló" - hangsúlyozta a színésznő.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása