Nemzetközi ifjúsági koreográfus versenyen taroltak a magyarok

Második helyezést ért el Szilvási Anna és Lukács Levente a lengyelországi Bytomban megrendezett 9. Nemzetközi Ifjúsági Koreográfus Versenyen.

A Magyar Táncművészeti Főiskola harmadéves modern tánc szakos hallgatói Finishing Touches című saját koreográfiájukkal remekeltek. A szintén induló Farkas Gergő Dávid Ladies and Gentlemen című művével harmadik helyezést ért el. 

 

Farkas Gergo David

Farkas Gergő

 

Az MTF rektora Szakály György elégedett az eredménnyel, amely visszaigazolja az intézmény törekvését, hogy önálló alkotó munkára is ösztönözze a tanulókat. Ennek érdekében az MTF évről-évre megrendezi saját házi versenyét, idén első ízben bevonva a Táncos és próbavezető, valamint a Koreográfus szakos hallgatókat is.

 

Szilvasi Anna - Lukacs Levente

Szilvási Anna - Lukács Levente

 

A február végén megrendezendő MTF Ifjúsági Balett, Tánc és Koreográfus Verseny zsűri elnöki tisztét a világhírű magyar származású alkotó Vámos György (Youri Vamos) tölti majd be. A zsűri tagjai között szerepel többek között Joyce Couco amerikai származású világhírű balerina, és a Londonban élő Nádasi Myrtill táncművész-színész, a Balettintézet egykori alapító tanárának Nádasi Ferencnek a lánya.

 

 

 

süti beállítások módosítása