Elsősorban a fiatalok felé nyit a Bohémélet 2.0

Február 19-én új rendezésben mutatják be a Bohéméletet az Erkelben.

Elsősorban a fiatal közönséget próbálja megszólítani az Erkel Színházban február 19-én bemutatandó Bohémélet 2.0, Puccini klasszikusának modern, 21. századi környezetben játszódó új rendezése - hangsúlyozta Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

 

bohem 2

 

Kiemelte: a Bohémélet Nádasdy Kálmán-féle rendezése, amely 1937 óta van az Operaház műsorán - és ezzel a világ legrégebb óta futó Bohémélet-rendezésének számít -, továbbra is színpadon marad; ahogy a közönség már megszokhatta, mindig karácsony környékén tűzik műsorra az Operaházban.

 

A Damiano Michieletto rendezte Bohémélet 2.0 belépésével a világon egyedülálló módon két változatban fog futni ugyanaz az opera egy intézményen belül - tette hozzá.

  


Anger Ferenc kitért arra is, hogy Michieletto eredetileg 2012-ben Salzburgban bemutatott rendezése a bemutatót követően mindössze négy alkalommal lesz műsoron, a következő évadban azonban bekerül az OperaKaland programsorozatba, amely középiskolás fiatalokkal igyekszik megismertetni az opera műfaját.


Mint megjegyezte, az Operaház az utóbbi néhány évben erőteljesen nyit a fiatalok és a gyerekek felé.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása