Misty Copeland Degas balerináinak bőrébe bújt

A Harper's Bazaar a New York-i Museum of Modern Art-ban nyíló közelgő Degas-kiállítás kapcsán divatfotó sorozatot készített. A ruhákban a sztárbalerina Misty Copeland látható, méghozzá pontosan úgy, ahogy Degas mintázta meg balerináit - számolt be a Fidelio.


 misty

 

Misty Copeland a Harper's Bazaarnak adott interjújában elárulta, miért vállalta a Degas-t megidéző fotózást: „Ez a feladat igazán nagy kihívás volt számomra, mert nem úgy vettem fel a balett-pózokat, ahogy azt a saját ösztöneim szerint tettem volna egy normál próbahelyzetben például. Borzasztó nehéz volt minden apró részletre odafigyelve megjeleníteni Degas festményeinek és szobrainak alakjait".

 

 

"Azért is, mert arra törekedtem, amire Degas is festés közben, hogy a mozdulataim olyannak tűnjenek, mintha egy folyamatból kiragadott pillanatok, nem pedig direkt kimerevített pózok lennének. Mintha ezek a pózok egy valahonnan valahová tartó mozgássor megállított képkockái volnának. A balerina szobrának megidézése közben például pontosan láttam magamat a szoborban: a balett az egyetlen dolog, ami engem is visszahoz az életbe" - tette hozzá.

 

Tovább testvéroldalunk, a Fidelio cikkéhez.

 

A Harper's Bazaar cikkét itt érhetik el.

 

 

 

süti beállítások módosítása