Robbanószerkezeteket tároltak a tatabányai színház közelében

Egy városrész elpusztításához elegendő robbanószerkezeteket és fegyvereket találtak egy tatabányai garázsban, a Jászai Mari Színház szomszédságában - írja a Kemma.hu.

 

A terrorelhárítók egy szélsőséges nézeteiről ismert szervezet megfigyelése közben találtak rá a tatabányai garázsra, amelyben egy városrész elpusztításához elegendő robbanószerkezeteket és fegyvereket találtak. A történelem szeretetére hivatkozó testvérpár modern és nagy tűzerejű eszközöket is felhalmozott. 

 

jaszai

 

A garázsban találtak többek közt vállról indítható páncéltörő rakétavetőt (teljesen működőképes állapotban), 2 és fél kiló TNT-t a hozzávaló gyújtószerkezettel, és egy 3-400 kilós kilőtt lövedéket is, amely önmagában letarolta volna az egész környéket, ha felrobban.

 

A robbanásra pedig minden esély megvolt, hiszen néhány robbanótest már nagyon rossz állapotban volt. A kemma.hu szerint ha ez bekövetkezik, akár százak halálát is okozhattata volna, mivel a garázs környékén található a városi ügyészség épülete és kissé odébb a helyi színház. Az elsődleges szakvélemény szerint mind a két épület bőven az esetleges robbanás hatósugarában állt.

 

Forrás. kemma.hu

 

süti beállítások módosítása