Gyorsan fogynak a jegyek a MITEM-re

Április 11-én kezdődik és április 24-ig tart a Nemzeti Színházban a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, amelyen 14 ország 22 előadása látható majd. 8 előadásra már nem lehet jegyet kapni.

MITEM 2016 logo OK

 

A spanyol A közönség; a Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével készülő Zsótér előadás, a Galilei élete; a grúz Éjjeli menedékhely; a francia Nevek erdejében; a Vidnyánszky-rendezés a Psyché; az argentin Othello; az orosz Korszerűtlen koncert és a sepsiszentgyörgyi Vízkereszt, vagy amire vágytok - ezek azok az előadások, amelyekre már elfogytak a jegyek az idei MITEM-en.

 

David Doiashvili - aki a Nemzeti Színház nagysikerű Szentivánéji álom előadását rendezte - Éjjeli menedékhelyére pár nap alatt elkapkodták a nézők a jegyeket, így az előadás duplázik, a második időpontra még lehet jegyet vásárolni.

 

A III. MITEM-re archaikus előadások, klasszikus és kortárs darabok egyaránt érkeznek: Koreából egy autentikus sámánszertartást, Kínából egy szecsuáni opera-hagyományt míg Görögországból a Poliplanity független társulat Iliászát tekinthetik meg. A Szerb Nemzeti Színház Urbán András rendezésében hozza el a Hazafiak című szókimondó vígjátékát. A MITEM-et egy olasz utcaszínház nyitja majd meg és a lengyel Teatr Współczesny Akropolisz című darabja zárja.

A találkozón idén is rendezőóriások mutatkoznak be, itt lesz többek között Thomas Ostermeier, Valère Novarina, Silviu Purcărete, Viktor Rizsakov, David Doiasvili, Valérij Fokin és egy fiatal tehetség, Nyikolaj Roscsin is.

 

Magyarország két évvel ezelőtt került fel a jelentős európai színházi fesztiválok térképére: 2014-ben először rendezett nagyszabású nemzetközi színházi találkozót. Célunk akkor és azóta is: Magyarországon megmutatni a világ jelentős színházi műhelyeinek alkotásait, segíteni a hazai nézőket és a hazai színházi szakmát abban, hogy "képben legyen" a világ színházművészetében zajló folyamatokkal.

 

A MITEM-en idén 14 ország társulatai mutatkoznak be: Spanyolország, Svájc, Franciaország, Lengyelország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Oroszország, Argentína, Kína, Korea, Grúzia, Románia és Magyarország előadásai kerülnek színpadra. 


A fesztivál két hete alatt idén is feliratozva vagy szinkrontolmácsolással mutatjuk be az előadásokat. A színházi estéket szakmai programjai kísérik: az előadásokat közönségtalálkozók követik, filmvetítések, beszélgetések, kiállítások tarkítják a fesztivált, fiataloknak szóló Fesztiválklubbal is várjuk nézőinket.


A MITEM előadásaira a jegyek február 29-ig 30 %-os kedvezménnyel kaphatóak. A találkozó teljes programja a www.mitem.hu oldalon és a facebook.com/mitembudapest oldalon olvasható.

 

süti beállítások módosítása