Ónodi Eszter: "Jó a biztonságot adó bázis léte"

A Katona József Színház tagját a 061.hu kérdezte.

 

A 061.hu cikkéből:

 

"Az év végén forgott Kamondi Zoltán filmje, amely három munkacímen futott: Halj már meg, Örök béke és Salto mortale – át voltak húzva az ajándék stábpólón, így nem is tudom, mi a végleges címe. A főszereplő Kováts Adél, és én vagyok a másik hős, augusztus végétől kezdtük a munkát, Márton László egy novellájának alapján. És benne voltam még egy diplomafimben is" - számolt be Ónodi Eszter.

 

Onodi Eszter

Fotó: Móricz-Sabján Simon/nol.hu

 

A Katona művésze elmondta, jelenleg az Ahogy tetsziket próbálja a Kamrában, előtte Gothár Péterrel dolgozott a Részegek című előadásban. "Sokan azt hiszik, hogy hatalmas magyar sztárokként mi válogatunk a jobbnál jobb szerepek, forgatókönyvek között. Nos erről szó sincs, főleg a színházban messze nem vagyok abban a helyzetben, hogy én dönthessem el, mit és mikor játszom, hiszen nem szabadúszom, hanem egy társulatban dolgozom. Másfelől jó a biztonságot adó bázis léte, amely átlendít hullámvölgyeken, holtpontokon. A filmeknél persze más a helyzet, ott gyakrabban mondtam már nemet" - tette hozzá.

 

Arra a kérdésre, hogy szívesen engedi-e el a színháza, amikor film-, tévéfilmszerepet kap, Ónodi Eszter így felelt: "Máté Gábor olyan igazgató – és ezért nagyon szerencsések is vagyunk -, aki színész lévén pontosan tudja, hogy egy filmszerep, vagy például az Aranyélet című HBO sorozatban egy főszerep milyen nagy ajándék – hiszen például ő is játszott a Terápiában. Szakmailag kiváló, csodálatos alkalom, és a szervezhetősége is megoldott volt: nem kellett darabból kivenni, nem próbáltam éppen."

 

Ónodi Eszter elárulta,  a Kamrába álmodott Ahogy tetszik "felszabadultan szemtelen" lesz. "Lehet, hogy valaki érzékenységét sértheti is majd a pimaszság, noha ez elemi szervezőerővé válik. Kanavászként kezeljük a szövegkönyvet, ahogy maga Shakespeare is, Nádasdy Ádám nyomán Závada Péter szövegkönyve, és még improvizálni is fogunk" - árulta el a színésznő.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása