Nagyváradon tart vendégjátékot az M Studio

Nagyváradon mutatja be Kampf c. előadását az M Studio. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház produkcióját február 21-én, vasárnap 19 órától lehet megtekinteni a Szigligeti Stúdióban.

A Fehér Ferenc által rendezett előadás a Szigligeti Színház Független Színházi Napok címmel meghirdetett eseménysorozata keretében lesz látható. Az eseménysorozat, amelynek keretében az M Studiót is vendégül látja a Szigligeti Színház, a térség kísérletező kedvű, fiatalos lendületű társulatait kívánja megismertetni a nagyváradi közönséggel.

 

2264 Kampf bzs-1024x683

Fotó: Barabás Zsolt

 

Az M Studio 2013-ban bemutatott Kampf c. előadása a Hevesi Sándor- és Lábán Rudolf-díjas Fehér Ferenc első közös munkája volt a társulattal. A Kampf szó jelentése harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Ebben a küzdelemben nincs jutalom, csak mindennapi, folyton változó játszmák, amelyekkel mindannyian szembesülünk. Az előadás a kortárs tánc nyelvén, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, gúnyolódással, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat. Bárki lehet megalázott, az óriásokból is válhatnak kisemberek – ám, a rendező elképzelésében, e harcot célszerűbb játékként, jókedvűen felfogni.

 

A bemutató óta a produkciót számos romániai és magyarországi fesztiválon játszották. 2014-ben a bukaresti Független Színházak Országos Fesztiválján a legjobb táncszínházi előadás díjával, a sepsiszentgyörgyi Atelier Színházi Fesztiválon, 2015-ben a legjobb koreográfia díjjal tüntették ki az előadást.

Szereplők: Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. Az előadás rendező-koreográfusa Fehér Ferenc, zeneszerző és fénytervező Kovácsovics Dávid, jelmeztervező Bocskai Gyopár.

 

A vendégjáték megvalósulását a Bethlen Gábor Alap támogatja. Az előadásra jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában kaphatók (nyitva keddtől péntekig 11 és 17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt).

 

süti beállítások módosítása