Egy mosollyal több - Jótékonysági akciósorozat Kulka János támogatásával

 

Február 26-ig várja a szavazatokat a Roma Club Alapítvány Egy mosollyal több! elnevezésű programja, amely versenyben van a SozialMarie, a legrégebbi európai innovációs díj közönségdíjáért.

A program célja, amelyre Kulka János is szeretné felhívni a figyelmet, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek jusson el – akár életében először – színházba vagy más kulturális intézménybe.

 

„Az Egy Mosollyal Több jótékonysági eseménysorozatunkkal Magyarország leghátrányosabb roma és nem roma gyermekei számára biztosítjuk az első színházi és más kulturális élményüket. Olyan hátrányos helyzetű gyerekekről beszélünk, akik sokat nélkülöznek, nincs megfelelő ruházatuk, nem étkeznek megfelelően és a kulturális kikapcsolódásra, a minőségi kultúra megtapasztalására egyáltalán nem futja.” - áll a Roma Club Alapítvány pályázatában.

 

Szavazataikkal itt támogathatják az alapítvány céljait: programját: http://sozialmarie.org/projektek/egy_mosollyal_tobb.4909.html

 

Az alapítványról bővebben itt olvashatnak: http://www.romaclub.hu/

 

A SozialMarie a legrégebbi európai társadalmi innovációs díj, amely 2005 óta minden évben 15 kitűnő társadalmi innovációt díjaz. Az összesen 54.000 euro értékű pénzbeli elismerés mellett a SozialMarie mindenekelőtt nyilvánosságot biztosít olyan projekteknek, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra.

 

kulka

 

SozialMarie - Prize for social innovation

A kezdettől fogva nemzetközi irányultságú díj időközben nemcsak Ausztriában, Magyarországon és Csehországban lelt otthonra, hanem immár Szlovákiában, Szlovéniában, Németországban, Lengyelországban és Horvátországban is jól ismert. A díjat egy osztrák magánalapítvány, az Unruhe Privatstiftung hozta létre, amelyet Wanda Moser-Heindl és Friedrich Moser alapított 2000-ben.

 

Bátorítás kreatív társadalmi projekteknek

A bírálati szempontok között mindenekelőtt a társadalmi problémák újszerű megoldása, a célcsoport elérése és a hatékony megvalósítás szerepelnek. Vagyis a SozialMarie a jó és hatékony társadalmi innovációk első osztályú minősítése. A díj kitüntetés, a teljesítmény elismerése, és nem rászorultság-alapú támogatás. Célja, hogy szorosabbra szője a társadalmi innovációk hálózatát, és párbeszédet kezdeményezzen a társadalmi innováció témájáról.

 

A SozialMarie díjátadó

A szakértő zsűri választja ki azt a 15 kiváló projektet, amely május 1-én egy nyilvános díjátadó keretei közt mutatkozhat be és veheti át a díjat Bécsben.

 

Aktív fővédnök

A fővédnökök a május 1-i díjátadón adják át egymásnak a stafétát, és jelentik be, hogy melyik nyertes projektet támogatják vagy kísérik a rákövetkező év során.

 

SozialMarie közönségdíj

A közönségdíjat a SozialMarie hatósugarába tartozó országokban hirdetjük meg minden évben (Ausztria, Magyarország, Csehország). A közönségdíjakról kizárólag a közönség szavazatai döntenek.

 

süti beállítások módosítása